POKRENIMO ZELENE KNJIŽNICE

Cilj Zelenih knjižnica je edukacija javnosti i širenje svijesti o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša kroz projekcije dokumentarnih filmova, stručna predavanja, tribine, radionice i promocije knjiga. Svatko može doprinijeti, a knjižnice kao i uvijek trebaju biti svjetionici i rasadnici novih ideja za održivo i zdravo društvo – društvo koje će voditi brigu o našem jedinom staništu – planetu Zemlji.
Namjena
Razvijanje ekološke svijesti kod učenika i upoznavanje s ekološkim problemima u svijetu te kao ih smjanjiti počevši od vlastitog doma.
Nositelji
Na državnoj razini: Društva bibliotekara Istre, Zelena akcija, Hrvatsko knjižničarsko društvo.
Na razini škole: knjižničarka Daria Pestić i profesorica Melita Povalec i učenici škole.
Način realizacije
Prikazivanje većine dokumentarnih filmova – Okolišnog film festivala u prostorijama knjižnice. Organizirano za učenike eko grupe i uz razgovor i raspravu o pogledanim filmovima, te tokom nastave u knjižnici za učenike koji imaju prazan sat uz kratak razgovor o filmu. Filmovi u ponudi: Čuvari rijeka, Kapitalizam je samo priča, Pravedna tranzicija, Terra, In-Shadow – A Modern Odyssey – Animated Short, Living simply in a tiny off grid cabin, Our Plastic Free Island i Wake up call.Raspored zvona