Uhvati ritam čitanja

Projekt UHVATI RITAM ČITANJA je namijenjen učenicima trećeg i četvrtog razreda osnovne škole te će se provoditi u školskoj godini 2020./2021.
Osnovna misija projekta jest razvoj djetetove potrebe za čitanjem i stvaranje pozitivnog stava prema čitanju iz potrebe i užitka. Sudionici projekta uočiti će važnost čitanja različitih književnih tekstova s gledišta svakodnevnoga života te povezivanje književnosti s ostalim umjetnostima i njihov utjecaj na oblikovanje vlastitog kulturnog identiteta.
Spoznaje, uratke i stvaralačke aktivnosti podijelit će sa sudionicima projekta. Uporabom novih IKT-a stvarat će se sadržaji i dijeliti spoznaje i ideje, razvijati vještine i poticati kreativnost drugih.
CILJEVI
Ovim projektom učenici razvijaju literarne sposobnosti i vještinu suradničkog učenja te ostvaruju sljedeće zadaće:
– osposobljavanje učenika za usvajanje vještine svakodnevnog čitanja i samostalnog odabira književnih djela
– ovladavanje vještinama interpretativnog čitanja te usvajanje vrednota govorenog jezika
– suzbijanje straha od čitanja na glas te javnog nastupa
– razumijevanje pročitanog te primjena pouka djela u vlastitom životu

OČEKIVANI REZULTATI
Učenici će razvijat kritičko mišljenje i literarni ukus, vještine suradničkoga učenja, sposobnost prihvaćanja odgovornosti i rješavanja problema, sposobnost javnoga nastupa te potrebu i želju za čitanjem različitih književnih djela.
Učitelji će upoznavati i koristiti digitalne alate za stvaranje sadržaja te razmjenjivati zajedničke ideje putem Twinspace – a.

RADNI POSTUPAK
Zainteresirane partnerske ustanove i škole, koje se prijave u projekt, ostvarit će zadatke tijekom školske godine 2020./21.

Zadatci:
1. Čitateljski maraton
2. Čitateljski kviz
3. Debata
4. Ilustracija
5. Pričam ti priču
6. Natjecanje interpretativnog čitanja
7. Upoznavanje s književnikom mog zavičaja
8. Zajednička evaluacija rada

Sudionici će razmijeniti sadržaje s partnerskim školama uključenima u projekt.

Projekt vodi učiteljica Sanja Minarik


  • Sudjelovanje učenika u radijskoj emisiji 5na5

    Učenici 3.b razreda i učiteljica Sanja Minarik sudjelovali su u radijskoj emisiji 5na5 na Hrvatskom radiju 1. program, urednice Sandre Maričić. U emisiji su imali priliku podijeliti svoja iskustva u čitanju, savjetovati djeci koji književni naslovi im se sviđaju. Govorili su […]

  • Uhvati ritam čitanja

    Učenici 3.b razreda s učiteljicom Sanjom Minarik sudjeluju u eTwinning projektu UHVATI RITAM ČITANJA, budući da je 2021. godina proglašena godinom čitanja. Projekt UHVATI RITAM ČITANJA je namijenjen učenicima trećeg i četvrtog razreda osnovne škole te će se provoditi u […]


Dobrodošli prvašići!

Raspored zvona