Zajedno kroz izazove hibridnog obrazovanja – novi Erasmus projekt naše škole

Zajedno kroz izazove hibridnog obrazovanja novi je, četvrti, Erasmus KA1 projekt koji je Erasmus tim naše škole dobio nastavljajući tako uspješan niz dobivenih Erasmus projekata.
Koordinatorica projekta Daria Stejskal zajedno sa sudionicima Dubravkom Despojom, Sanjom Minarik, Anom Vukušić Mahin i Danijelom Gracin nastojat će unaprijediti rad škole u novonastalim uvjetima nakon pandemije.

Glavni ciljevi projekta su:
 postizanje napredne razine digitalnih kompetencija u cilju sustavnog rada u novonastalim uvjetima nakon pandemije
 osiguranje sigurnog digitalnog okruženja edukacijom na području cyberbullinga ,
 educiranje na području medijske pismenosti i kritičkog razmišljanju u cilju suzbijanja dezinformacija, poštovanja autorskih prava i stvaranja sigurnog digitalnog okruženja
 pružanje pravovaljane psihosocijalne podrške učenicima i učiteljima tijekom hibridnog poučavanja
 povezivanje s različitim ustanovama u obrazovanju, donositeljima obrazovnih politika i lokalnom, gradskom i europskom zajednicom.

Sudionice projekta pohađat će edukacije diljem Europe čime će doprinijeti ciljevima projekta. Stečenim kompetencijama, organizirat će sustavan i svrsishodan rad u hibridnom okružju. Naučeno će primijeniti u neposrednom odgojno-obrazovnom radu, dodatnoj nastavi, izvannastavnim aktivnostima, kao i u organizaciji kulturno umjetničkih događanja.
Svoja znanja i primjere dobre prakse dijeliti će kolegama unutar škole, ali i na mnogobrojnim skupovima na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini.
Svim navedenim, doprinijeti će se stvaranju zajednice osnaženih i digitalno svjesnih učitelja koji će moći djelovati u smjeru digitalne transformacije i pripremiti učenike za odgovorne i svjesne građane 21. stoljeća.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona