Rezultati županijske razine natjecanja

Županijsko natjecanje u informatici

Na županijskom  natjecanju iz informatike učenik Martin Krstulović iz 7.d   razreda pod mentorstvom učitelja Darka Martinka osvojio je 7. mjesto  u  Gradu Zagrebu, a u Hrvatskoj je rangiran na 24 mjestu.

Natjecanje se održalo u petak 17. veljače 2023. godine u Osnovnoj školi Žuti brijeg, Vrtnjakovečka 8.

Rezultati su vidljivi na web stranici:https://informatika.azoo.hr/natjecanje/dogadjaj/798/rezultati

LiDraNo

U ponedjeljak, 27. veljače 2023. učenica 3. b razreda naše škole sudjelovala je na  32. Županijskoj smotri literarnog, novinarskog i dramskoscenog stvaralaštva LiDraNo za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba u Satiričkom kazalištu Krempuh.„Svako je dijete umjetnik.“, rekao je veliki Pablo Picasso. U svrhu očuvanja i poticanja dječjeg stvaralaštva, LiDraNo svake godine potiče na razmjenu iskustava i produbljivanje znanja.
Iva je svojim nastupom oduševila sve prisutne kazivanjem monologa prema Hrvatskoj narodnoj bajci “Mala vila”. Pokazala je samouvjerenost na kazališnim daskama i dobila pohvale za svoj nastup. Nažalost, nije predložena za Državnu smotru LiDraNo 2023., ali potaknuta i obogaćena novim iskustvom, željno iščekuje iduću godinu i novo LiDraNo.

Naša Dramsko-scenska skupina predstavila je našu školu na Županijskoj smotri literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog stvaralaštva LiDraNo za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba koja se održavala u kazalištu Vidra od 1. do 2. ožujka 2023.
Nastupili smo u konkurenciji od trideset scenskih izvedbi. Komentari prosudbenog povjerenstva bili su izvrsni, no ipak ove godine nismo predloženi za državnu smotru. Nismo tužni, dali smo sve od sebe predstavljajući školu i naše stvaralaštvo. I dalje ćemo poticati i razvijati jedno od najvažnijih načela LIDRANA, a to je sloboda stvaralaštva.

Nastupili smo s igrokazom Pinokio (prema djelu Bum Tomica autorice Silvije Šesto), a uloge su utjelovili:
Mama – Iva Lasan, 6.c
Tomica – Vito Grubešić, 6.c
Strina Cigla – Marko Banović, 6.c
Tata – Nikola Kunica, 6.c
Stric Mikrofon – Fran Butorac, 6.c
Piksi – Mihael Jeras, 6.c
Onči – Jana Milković, 6.c
inspicijent – Viktoria Petrić, 6.c
Mentor skupine – Ana Vukušić Mahin, prof.

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Natjecanje u znanju engleskoga jezika za osnovne škole Grada Zagreba održalo se u OŠ Dobriše Cesarića 28. veljače 2023. Učenica Dora Skomeršić u pratnji mentorice Tene Ponoš (8.c) postigla je 52/60 bodova.

http://www.os-dcesarica-zg.skole.hr/upload/os-dcesarica-zg/newsattach/374/Konacni_poredak_8.razred_Grad_Zagreb.xlsx

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika koje je 17. veljače 2023. održano u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića našu je školu predstavljala Lucija Laušić,  učenica 8.b razreda te postigla vrijedan rezultat. U kategoriji I (1. strani jezik) Lucija je osvojila 10. mjesto. Lucija je Natjecanju pristupila u pratnji mentorice Dijane Rota.

Čestitamo na trudu i postignutom rezultatu! 

Županijsko natjecanje iz geografije

Županisko natjecanje iz geografije održalo se 7. ožujka 2023. u OŠ Vukomerec.

Iz naše škole natjecanju je pristupio jedan učenik iz petih razreda, sedmero učenika iz šestih razreda te dvoje učenika iz osmih razreda. Rezultati natjecanja su u nastavku.

Na državno natjecanje iz geografije pozvan je  Mihael Jeras, učenik 6.c razreda. Nakon uspješnog natjecanja na školskoj i županijskoj razini, Mihael je jedan od dvadeset i dvoje  pozvanih učenika, između 60 predloženih učenika šestih razreda iz cijele Hrvatske. Državno natjecanje se održava od 24. – 26. travnja. 

Županijsko natjecanje iz matematike

Županijsko natjecanje iz matematike se održalo 1. ožujka 2023. godine u OŠ Miroslava Krleže. Na natjecanju je sudjelovalo 6 učenika naše škole, a na Državno natjecanje su pozvani Marko Ćavar (6.d) i Martin Krstulović (7.d).

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona