Edukacija u okviru Erasmus+ projekta “The Curious and Flourishing Schools – Positive Education”

U okviru Erasmus+ projekta “The Curious and Flourishing Schools – Positive Education” održava se petodnevni edukacija i partnersko kreiranje programa pozitivnog obrazovanja. U edukaciji sudjeluju ukupno 24 odgojno-obrazovna djelatnika/ica iz šest partnerskih škola, od kojih su uz škole iz Srbije i Slovenije dvije osnovne škole iz Republike Hrvatske, OŠ Frana Galovića i OŠ Odra.

U razdoblju od 27. veljače do 3. ožujka 2023. u Novom Sadu iz OŠ Frana Galovića sudjeluju psihologinja Aleksandra Vukelić, nacionalna koordinatorica projekta, učiteljica Dušica Mlađan, učiteljica Patricia Franolić, edu. reh. te ravnateljica škole Maja Lisska, prof. Po povratku u svoje škole započinje realizacija programa sa učenicima i učenicama svojih škola.

Cilj programa je da se, pored postignuća, u školama fokus usmjeri i na mentalno zdravlje i psihološku dobrobit učitelja /ica i učenika /ica. Efekti programa će se provjeriti istraživanjem u okviru kojeg će se mjeriti stupanj percipiranog stresa, optimizma, zadovoljstva životom, nade u budućnost…
Nositelj projekta je Institut za pozitivnu psihologiju sa partnerskim školama, uz financijsku podršku Erasmus + programa Tempus, Srbija.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona