Prometna kultura za najmlađe

U petak, 31. ožujka 2023. učenici drugih razreda  imali su po školskom kurikulumu nastavu na znatno drugačiji način. ”Program prometne kulture za najmlađe” se odvijao na školskom igralištu u obliku velikog mobilnog prometnog poligona.

Manifestacija se provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i GDCK Zagreb.
U praktičnom dijelu programa pod budnim okom instruktora u pravim mini električnim – automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu. Pa tako i kako reagirati ukoliko na prometnicu iskoči neka životinja. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć učiteljica razredne nastave.


Nakon prometa djeca su imala priliku naučiti i osnove prve pomoći u radionici GDCK, te osnove o vatrogascima i njihovom radu, što nam je predstavio DVD Hrelić.
Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Ukratko se se ponavljali brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći.

Važno je napomenuti da su djeca bila više nego oduševljena ovom manifestacijom što svjedoče i fotografije u prilogu.


Poruka programa je : Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

Objavu o događaju možete pogledati i na stranici organizatora Jumicar:

https://jumicar.net/os-frana-galovica-zagreb/

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona