Predstavljanje zanimanja programera u 8.d

U utorak je na satu razrednika u 8.d gostovao Andrija Matijević, zaposlenik vodeće hrvatske IT-tvrtke Infobip koja posluje na međunarodnoj razini. Andrija je učenicima na zanimljiv i duhovit način približio posao programera usporedivši zadatke programiranja sa slaganjem sendviča od šunke i sira.

Učenike je zanimalo kako se postaje programer, koja srednja škola pruža dobru podlogu za daljnje napredovanje i koje kvalitete programer mora imati. Andrija je naglasio kako programer može postati svatko tko o programiranju želi učiti (na formalan ili neformalan način), tko je znatiželjan, otvoren, voli logički i kritički promišljati i spreman je na suradnju i nesebično dijeljenje znanja s drugima. Rekao je učenicima da je dobar programer čangrizav i voli izazivati sam sebe kako bi neprestano učio i napredovao.

Učenike je iznenadilo da im, uz matematiku i informatiku, i likovna kultura i engleski jezik mogu biti korisni odluče li se jednog dana baviti tim poslom, stoga bi naši dragi osmaši trebali dobro razmisliti prije negoli idući put postave pitanje: “A što će mi to u životu?”

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona