ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE VJEROUČITELJA

Voditeljica Županijskog stručnog vijeća vjeroučitelja Janja Škraba-Stanešić je u ponedjeljak 15. svibnja 2023. u 18:00 sati održala stručni skup u OŠ Frana Galovića u Zagrebu.

U prvom dijelu je Prof. dr. sc. Ružica Razum održala predavanje na temu
Interkulturalne kompetencije vjeroučitelja. Upoznala je sudionike sa znanstveno- istraživačkim projektom RELIGOBRAZ i ciljevima interkulturalnog obrazovanja te naglasila koliko je važno da svatko od nas može ući u interakciju s drugim koji je drugačiji, različit od nas te tako trebamo i odgajati učenike. Naglasila je važnost izgradnje vlastitog identiteta i poštivanja tuđeg. Predavanje je popraćeno sa velikim zanimanjem, a bilo je upotpunjeno i sa primjerima iz prakse te je potaknulo kolege da se uključe iznoseći svoja iskustva.

U drugom dijelu je voditeljica vijeća održala pedagošku radionicu na istu temu. Članovi vijeća su vrlo aktivno sudjelovali u samoprocjeni vlastite interkulturalne kompetencije, a predstavnici su iznijeli zaključke svoje skupine. Evaluacija je pokazala da je bilo aktualno, korisno i zanimljivo.

Janja Škraba-Stanešić, prof. savjetnik
voditeljica ŽSV-a

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona