DRŽAVNO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

XXX. državno Natjecanje iz geografije održano je od 5.- 7. lipnja 2023. godine u OŠ Lijepa naša u Tuhelju.

Pozvani učenik naše škole je bio Mihael Jeras (6.c) i Josip Katić kao mentor učenika. Nakon iscrpnih priprema krenuli smo na natjecanje sa ostalim pozvanim sudionicima sa Velesajma prema Tuheljskim Toplicama.

U utorak, 6. lipnja 2023. natjecatelji su se uputili prema OŠ Lijepa naša uz pratnju članova Državnog povjerenstva, gdje je od 9:00 počeo Istraživački dio natjecanja. U 18:30 sati objavljeni su zadaci i rješenja istraživačko rada, no bez trenutnog poretka. Kasnije smo saznali kako je Mihael izvrsno napisao istraživački rad.

U srijedu, 7. lipnja 2023. u OŠ Lijepa naša održan je pismeni dio natjecanja. Nakon pismenog dijela natjecatelji i mentori uputili su se u razgled i promatranje muzeja na otvorenom „Staro selo“ Kumrovec. Nakon razgleda, uputili smo se prema Zelenjaku i posjetili spomenik „Lijepoj našoj“- hrvatskoj himni.

Po povratk u školi su objavljeni privremeni rezultati. Potom su učenici imali vrijeme za uvid u testove i istraživački rad, te su mogli uložiti žalbu.
Uz prigodni program domaćina proglašeni su rezultati i uručene su nagrade natjecateljima. Mihael Jeras, učenik 6.c razreda OŠ Frana Galovića iz Zagreba, dostojno je i izvrsno predstavio sebe i školu na natjecanju.

Josip Katić

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona