Dan škole – Dan izvrsnosti 2023.

Ove smo godine Dan škole obilježili, u četvrtak 15. lipnja 2023., u znaku izvrsnosti. Odabrali smo moto “Nitko nije jači od čovjeka koji zna”. A zašto? Zato što se ponosimo našim učenicima koji su na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama ostvarili zapažene rezultate i tako OŠ Frana Galovića učinili prepoznatljivom u Gradu Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

Jučer smo se natjecali u kvizovima znanja u kojima se tražilo puno više od poznavanja činjenica iz školskih udžbenika. Na koju adresu uputiti pismo Djedu Mrazu, kako na glagoljici izgleda popularno ŠČ i koliko nogu ima stonoga? Sve su to, i puno više od toga, znali nagrađeni kvizaši kojima su na svečanoj priredbi uručene nagrade.

Nagrade su uručene i učenicima i mentorima koji su se iskazali na natjecanjima. Posebne čestitke zaslužuju učenici: Klara Lalić, Martin Krstulović, Marko Ćavar, Mihael Jeras, Noa Korman, Petra Maras i Nika Šenjug koji su sa svojim mentorima (Ivanom Filipovićem, Dubravkom Despojom, Josipom Katićem i Tomislavom Rimcem) sudjelovali na državnim natjecanjima iz tehničke kulture, matematike, geografije i badmintona.

Priredbu su nam uljepšali maleni i talentirani pjevači i plesači koje su pripremale naše učiteljice Tatjana, Željka, Jelena i Jasna. ❤

I za kraj, malo filozofije…

“Tko ne zna, a ne zna da ne zna – opasan je – izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna – dijete je – naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna – spava – probudite ga! Tko zna i zna da zna – mudar je – slijedite ga!” (Konfucije)

M. Reis

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona