CUC 2023 – Era digitalne zrelosti

CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC godišnje okuplja CARNET-ove korisnike i suradnike, uključujući učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim školama, profesore na fakultetima, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja digitalne tehnologije.

Ove godine na Carnet-ovoj konferenciju sudjelovali su Dušica Mlađan, Ivan Filipović i Daria Stejskal kao predavači te predstavili Osnovnu školu Frana Galovića svojim radom „Budi Scratch influencer“. Radionica je doprinijela konferenciji pokazavši kako motivirati darovite i iznad prosječne učenike kroz inovativnu metodu suradničkog vršnjačkog podučavanja, te kako zainteresirati niže razrede za kodiranje i programiranje u programu Scratch. Ova metoda rada primjenjiva je na sve odgojno-obrazovne procese, te može poslužiti svima kao primjer dobre prakse. Naši profesori pokazali su iskustvo primjene suradničkog učenja kroz inkluzivnost i prilagodbu sadržaja te svrhovito korištenje digitalnih tehnologija. Radionica je jedna od planiranih aktivnosti u sklopu Erasmus+ KA1 projekta „Kroz izazove hibridnog poučavanja“.

Konferencija se održala 26. -28. travnja u Rovinju. Konferencija je okupila više od 1200 sudionika iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, uključujući predstavnike škola, visokoškolskih i drugih obrazovnih institucija. 

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona