Tečaj Web 2.0 Tools

U sklopu Erasmus+ KA1 projekta Zajedno kroz izazove hibridnog poučavanja učiteljica matematike i fizike Dubravka Despoja je od  16. do 20. listopada 2023. godine pohađala tečaj Web 2.0 Tools u Antalyji, Turska. Organizator tečaja bila je Utopia Education Art and Media Organization. Tečaj je trajao 5 dana. Sastojao se od raznovrsnih predavanja, radionica i konkretnih vježbi. Uz opširan program stigle su se posjetiti različite znamenitosti Antalye. 

U današnjem svijetu stalno se razvijaju novi digitalni alati, stoga je važno biti informiran o najnovijim trendovima u obrazovanju kako bismo išli ukorak s tehnologijom koja okružuje živote naših učenika. Web 2.0 su alati koji učiteljima i učenicima omogućuju stvaranje, suradnju, uređivanje i dijeljenje sadržaja na mreži koji generira korisnik. Oni uključuju alate za prezentaciju, istraživanje, suradnju, zvuk, video, kvizove i testove… Oni doprinose bogatijem i dinamičnijem iskustvu učenja jer  se povećava interaktivnost i suradnja između učenika i učitelja vodeći računa o sigurnosti podataka i internet etici. 

Web 2.0 tehnologije omogućavaju stvaranje interaktivnih okruženja za učenje. Učenici direktno sudjeluju u stvaranju sadržaja, dijele ideje i surađuju putem različitih online alata. Time se značajno može unaprijediti proces učenja jer se omogućuje individualno učenje, razvoj kritičkog razmišljanja i suradnje među učenicima.  

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona