Početak projekta “Ivana, ispričaj nam priču!”

Ove školske godine u suradnji s I. OŠ Dugave provodimo projekt Ivana, ispričaj nam priču!. Projekt je posvećen našoj poznatoj spisateljici Ivani Brlić Mažuranić povodom 150. godišnjice njezinog rođenja. Tijekom školske godine svaki mjesec obradit ćemo jedno od njezinih djela na nov i zanimljiv način. Projekt vode knjižničarke Daria Pestić i Martina Gatin. 

Na prvom susretu koji se održao u četvrtak, 26. listopada 2023. obradili smo djela Regoč i Šuma Striborova. Sudjelovali su učenici 4. b razreda naše škole te učenici 2.a i 4. a i b razreda I. OŠ Dugave. Kako je ovo bio prvi susret, napravili smo natpis i simbol projekta: vatru Domaćih koja će nas pratiti tijekom daljnjih susreta. Osim vatre napravili smo i mnogo likova Domaćih te se sjetili jedne od omiljenih priča – Šume Striborove. 

Druga priča koju smo obradili je Regoč. Od različitih materijala uspjeli smo napraviti veliki plakat Regoča i Kosjenke, a Kosjenkini biseri potaknuli su nas na osmišljavanje želja čije je ostvarenje potrebno ne samo nama, nego i cijelom svijetu. 

Iako je prvi susret trajao čak tri školska sata, poželjeli smo još više vremena provesti družeći se i razgovarajući o ovim djelima. S veseljem i uzbuđenjem čekamo sljedeći susret u studenome. 

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona