Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Učenice naše škole Maša Banović (4.b) i Ana Brčić (4.b) pozvane su na završnu svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja koja se održala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Svečanost se održala u srijedu, 15. studenog 2023. u predvorju knjižnice koja simbolično podsjeća na otvorenu knjigu dostupnu i otvorenu za sve.  Nacionalni kviz provodio se u Mjesecu hrvatske knjige koji je ove godine imao slogan Nek’ ti riječ ne bude strana(C).  

U suradnji s knjižničarkom Majdom Bakić iz Gradske knjižnice Dugave učenice su pročitale zadana djela Nahoče iz Wammerswalda  Stefaa Boonena te Alexandar von Humboldt – čežnja za dalekim krajevima  Volkera Mehnerta. Nakon čitanja učenice su napisale i recenzije koje su pročitale na završnoj svečanosti.  

Svečanost je otvorila ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice prof. Ivanka Stričević koja je u svom govoru naglasila važnost poticanja čitanja od najranije dobi. Nakon inspirativnog govora naše učenice pročitale su svoje recenzije i zaslužile ogroman pljesak svih prisutnih. Ove godine posebna je  pozornost bila usmjerena na prevoditelje pa su se svim prisutnima obratile i prevoditeljice Lara Hölbling Matković i Svetlana Grubić Samaržija. Posebno su zahvalile našim mladim čitateljicama na izvrsnim recenzijama.  

Veliki Albert Eistein je rekao: Jedina stvar koju sa sigurnošću moraš znati je lokacija knjižnice.  

Slijedite savjet ovog genijalca i potražite knjižnicu u kojoj se ćete pronaći neki novi zanimljivi svijet uz knjige i čitanje. 

Zavirite i u riznicu recenzija na internetskim stranicama knjižnice Dugave i sigurno ćete pronaći preporuku za sjajnu knjigu koja čeka baš TEBE. 

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona