Posjet trećih razreda HRT-u

Učenici trećih razreda i njihove učiteljice posjetili su Hrvatsku radioteleviziju, najveću medijsku kuću u Republici Hrvatskoj 12. prosinca 2023. 

Dočekala ih je  gospođa Nada i upoznala ih sa svim čarima HRT-a. Ispričala im je brojne zanimljivosti iz povijesti javne radiotelevizije. Nakon toga je započelo putovanje hodnicima HRT-a koji su dugi čak 42 kilometra.  Naučili su koliko programa emitira HRT, koja su sve zanimanja potrebna za njihov rad te koje je godine emitirana 1. radijska emisija, a koje godine 1. televizijska emisija. 

Obišli su neke televizijske i radijske studijske prostore, a najviše ih je očarala tzv. gluha soba u kojoj se snimaju drame za Hrvatski radio te zeleni studio u kojem su nestajala tijela, kao i veliki televizijski studio emisije The Voice Hrvatska i Dnevnik. Susreli su voditelja Gorana Brozovića koji se pripremao za Dnevnik u podne. 

U svojemu sastavu Hrvatska radiotelevizija, osim televizije, radija i internetskoga portala ima i Simfonijski orkestar HRT-a, Jazz orkestar HRT-a, Tamburaški orkestar HRT-a i Zbor HRT-a. Učenici su uspjeli ući i pogledati dio probe  Simfonijskog orkestra. 

Puni dojmova  i novih znanja vratili su se kući. 

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona