Stručno-metodički skup učitelja i nastavnika matematike Pula 2023.

Učiteljica matematike i fizike Dubravka Despoja sudjelovala je na 13. stručno-metodičkom skupu učitelja i nastavnika matematike održanom od 16. do 18. studenog 2023. u Puli.  Matematičko društvo “Istra” organiziralo je Skup u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. 

Tema ovogodišnjeg skupa bila je Istraživački rad u nastavi matematike. Skupu su prisustvovali pozvani učitelji i nastavnici matematike osnovnih i srednjih škola te sveučilišni profesori Republike Hrvatske i šire. Predavači i voditelji radionica bili su naši istaknuti sveučilišni profesori, učitelji i nastavnici praktičari te savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje. Radilo se plenarno i u radionicama. 

Učiteljica Dubravka Despoja na Skupu je održala javno izlaganje Kakve žarulje koristimo u svojim domovima?  

 Predstavila je učenički projekt koji je provela s učenicima šestih i osmih razreda, a kojemu je cilj povezati fiziku s  matematikom i informatikom te sa suvremenim životom. Učenici su tijekom provođenja projekta koristili različite digitalne alate kako bi uspješno analizirali prikupljene podatke, računali prosječne vrijednosti, određivali frekvencije i relativne frekvencije, crtali grafove i uspoređivali dobivene rezultate.  

Osim javnog izlaganja učiteljica je svoj stručni rad objavila i u Zborniku radova te na ove načine diseminirala Erasmus projekt Zajedno kroz izazove hibridnog poučavanja. 

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona