Posjet školskih knjižničara iz Irske

U srijedu, 13. prosinca 2024., u posjet školskoj knjižnici OŠ Frana Galovića došla je grupa školskih knjižničara u sklopu svog Erasmus projekta tijekom kojeg su posjetili  nekoliko ustanova važnih za školsko knjižničarstvo u Hrvatskoj.  Za razliku od hrvatskih škola, u Irskoj školske knjižničare imaju samo neke škole, i to zahvaljujući programu JCSP Libraries čija je voditeljica Kathleen Moran posjetila i našu školu. Našu školsku knjižnicu posjetili su kako bi vidjeli pozitivne primjere iz prakse te ih prenijeli u svoje knjižnice. 

Na početku posjeta kratko predavanje o školi i školskoj knjižnici održale su učenice koje pohađaju izvannastavnu aktivnost Mali knjižničari. Nakon kratkog predavanja na engleskom jeziku knjižničari su učenice pitali o njihovom radu te najboljim i najzanimljivijim poslovima i aktivnostima koje su radile kao Male knjižničarke. 

Nakon susreta s Malim knjižničarkama D. Pestić, knjižničarka OŠ F. Galovića,  goste je provela školom te ih upoznala s ravnateljicom. Nakon ručka knjižničari su upoznati s poslovima školskih knjižničara u Hrvatskoj  te s  planovima i projektima naše knjižničarke. 

Posjet našoj školskoj knjižnici ostat će im u lijepom sjećanju punom zanimljivih informacija i ideja koje će moći iskoristiti u svome daljnjem radu. 

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona