Predavanje na Županijskom stručnom vijeću učitelja matematike

Županijsko stručno vijeće učitelja matematike Grada Zagreba – zapad održano je 5. prosinca 2023. u OŠ grofa Janka Draškovića. Predavanje Svjetlost u matematici  održala je učiteljica matematike i fizike Dubravka Despoja dijeleći  iskustva  naučena na međunarodnim tečajevima o digitalnim alatima.   Govorila je o različitim digitalnim alatima i aplikacijama nove generacije koji služe za poboljšanje pripreme učitelja za nastavu i zanimljivije poučavanje, a mogu se koristiti i u izvedbi projekata.  

Tijekom predavanja kolegama je prikazala kako osmisliti i provesti učenički projekt uz pomoć digitalnih tehnologija vodeći računa da učenike podučimo kritičkom razmišljanju te svrsishodnom i sigurnom korištenju internetskog prostora. Aktivnosti u učeničkom projektu, koji povezuje matematiku i fiziku, provedene su na dostupan, inovativan i učenicima zanimljiv način. Učenici su naučili kako da postanu kritični i svjesni digitalni građani koji će znati koristiti informacije na internetu poštujući autorska prava i uzimajući u obzir dezinformacije. 

Ovim predavanjem na Županijskom stručnom vijeću učiteljica je promicala važnost projekta Zajedno kroz izazove hibridnog poučavanja, a pozitivna evaluacija njenog predavanja pokazatelj je uspješnosti ostvarivanja ciljeva projekata. 

Dubravka Despoja, učiteljica matematike i fizike

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona