Radionica izrade zdravih slastica u 5. b

Gospođa Petra Mihalić, prehrambena tehničarka i idejna začetnica uspješnog brenda Bite Me, poznatog po zdravim proteinskim pločicama i keksićima, u 5. b razredu održala je radionicu izrade zdravih slastica. U mjesecu čitanja omiljenog dječjeg romana Charlie i tvornica čokolade te gledanja najnovijeg filma Wonka u Cinestaru, učenici su se upoznali s procesom nastanka novog prehrambenog slatkog proizvoda. Zaključili su kako je za poček najvažnije imati dobru ideju, a potom i odličan njuh, bez kojega nema dobrog proizvoda. Učenici su najprije testirali svoj njuh pogađajući koji se mirisi kriju u prozirnim kutijima, kušali su različite vrste čokolade te grickali zrnca kakaovca (baš kao i Oompa Loompasi, samo s malo manjim oduševljenjem), a potom su u dobivenu zdravu smjesu od datulje i orašastih plodova dodavali različite začine prema vlastitom ukusu kreirajući tako nove slatke proizvode. Nakon kušanja različitih kuglica, učenici su zaključili kako su neki bili uspješniji od drugih (koji su u količini omiljenog začina ipak mrvicu pretjerali).

Na dvosatnoj radionici učenici su doznali više o poslu prehrambenog tehničara te se zainteresirali za izradu domaćih zdravih slastica.

Zahvaljujemo gospođi Mihalić na velikom trudu koji je uložila u pripremu radionice. Ponosni smo kad u svoje učionice dovedemo roditelje predavače koji svoja stručna znanja i vještine prenose učenicima proširujući im tako spoznaje o važnosti učenja, rada i upornosti.

M. Reis

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona