Centar za kazalište potlačenih POKAZ u Galoviću

U našoj školi održana je i druga edukacijska radionica Škola forum kazališta u sklopu projekta – Neki drugi svijet – podrška roditeljima u sprječavanju cyberbullyinga u kojem je naša škola partner Centru za kazalište potlačenih POKAZ. Sudionici su tijekom dvaju vikenda razmjenjivali iskustva, učili tehnike forum kazališta Augusta Boala te na kraju savladali sve tehnike kako bi i sami, u svojim sredinama, mogli nastaviti koristi ovu hvalevrijednu metodu.  

Forum-kazalište jedna je od najraširenijih tehnika suvremene dramske pedagogije i primjenjuje se u više od 100 zemalja svijeta te se koristi u školama te u radiu s ranjivim i marginalnim skupinama. Centar za kazalište potlačenih POKAZ iza sebe ima dugi niz godina rada s odgojno-obrazovnim djelatnicima te je Ministarstvo znanosti i obrazovanja uključilo POKAZ-ove radionice u Akcijski plan za prevenciju nasilja u školama.  

Ovim radionicama suradnja s našom školom nije gotova. U sklopu projekta POKAZ izvodi forum izvedbe u višim razredima naše škola u kojima sudjeluju učenici i roditelji zajedno. Ovaj projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade. Veselimo se daljnjoj suradnji! 

Jedan od ciljeva Erasmus projekta Zajedno kroz izazove hibridnog poučavanja je uspostava suradnje s gradskim udrugama. Uspostavom suradnje naša škola radi na održivosti projekta u cilju sprečavanja cyberbullinga.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona