PROJEKT RAZMJENE UČENIKA

U tjednu od 11. do 15. ožujka 2024. naši su učenici 6. i 7. razreda i njihovi roditelji bili domaćini u projektu razmjene učenika s učenicima i učiteljima iz njemačkog gradića Gelderna kojim koordiniraju učiteljice Sanja Minarik i Danijela Gracin. 

Kao pravi domaćini potrudili smo se našim gostima iz Lise – Meitner Gymnasium Geldern pokazati ljepote našeg grada i naše domovine. Neke od aktivnosti koje smo za njih pripremili bile su svečana dobrodošlica na kojoj su nastupali naši mali zboraši učiteljice Željke Tomašec i Zumbice učiteljice Sanje Minarik te pozdravni govor ravnateljice Silvane Svetličić. Slijedile su igre ledolomci, zajedničko pohađanje nastave, prezentacija rada naše škole, grada i domovine. Ni kiša nas nije spriječila da provedemo City games – igre upoznavanja našega grada koje je osmislio profesor geografije Predrag Kralj te obilazak grada uz stručnog vodiča, našeg bivšeg učenika Vida Dorića.  Zabavili smo se u  Muzeju iluzija i u Amazingi. Za naše goste organizirali smo  jednodnevni izlet na otok Krk na kojemu  smo posjetili otočić Košljun te posjet gradu  Rijeci gdje smo u Astronomskom centru teleskopom promatrali noćno zvjezdano nebo. Učenici i učitelji sudjelovali su u radionici izrade grafita koju je proveo stručnjak Krešimir Golubić, a naučili smo i izraditi suvenir od lavandina cvijeća, i to šivanjem, na radionici koju  je predvodila vjeroučiteljica Janja Škraba – Stanešić. Nakon završne evaluacije svim uključenima u projekt podijelili smo certifikate i zahvalnice. Za zadnju oproštajnu večer zaslužni su roditelji naših učenika koji su priredili pravu gozbu pripremivši mnoge specijalitete, torte i kolače. A mi smo ih na kraju sve nagradili veselim i ˝teškim“ pitanjima na pub kvizu na kojem smo se svi zajedno zabavili. 

Projekt nam je pružio nezaboravno lijepe trenutke i dragocjena iskustva, a nadamo se da će učenici njegovati novostečena prijateljstva. Sljedeća je razmjena, s novim učenicima, planirana za rujan 2024. kada planiramo mobilnost naših učenika u Njemačku. 

Zahvaljujemo roditeljima naše škole koji su bili izvrsni domaćini djeci iz Gelderna. Organizirali su im mnoge zabavne aktivnosti tijekom slobodnog dijela vikenda ili dana, vodili su djecu na kupanac u Tuheljske toplice, u Krapinu,  Samobor, na sladoled u grad, na nogometnu utakmicu te organizirali večernja druženja na kojima su djeca neprestano bila na okupu. 

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona