Terenska nastava petih razreda

Učenici petih razreda sa svojim su razrednicima 22. ožujka proveli na izvanučioničkoj nastavi. Iako nisu otputovali daleko, terenska nastava omogućila im je kulturno putovanje Lijepom Našom, ali i cijelim svijetom.

Učenici su posjetili Lado, ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske, gdje su slušali predavanje o tradicionalnim glazbalima cijele Republike Hrvatske. Članovi Lada, odjeveni u narodne nošnje iz cijele zemlje, učenicima su na svim predstavljenim glazbalima i zasvirali pa se predavanje na samom kraju pretvorilo u pravi koncert. Nakon predavanja učenici su posjetili stalni postav u Etnografskom muzeju, nakon čega su sudjelovali u radionici izrade origamija, tradicionalne japanske tehnike izrade predmeta od papira. U muzeju su zaigrali i tradicionalnu japansku igru fukuwarai te jednostavnu afričku igru koja je zove mancala, a igra se na drvenoj ploči ili na zemlji ubacivanjem kamenčića, školjaka i drugih predmeta u rupe na površini.

Terenska nastava završila je šetnjom Botaničkim vrtom gdje su učenici imali posebno pripremljene istraživačke zadatke koje su uspješno riješili.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona