SURADNJA SA OŠ BISAG

Osnovna škola Bisag i Osnovna škola Frana Galovića iz Zagreba pružile su ruke prijateljstva 11.6.2012. na zajedničkim radionicama i druženju. Nakon prve radionice gdje su učenici imali prilike upoznati sve što vole i ne vole na sebi i drugima i tako upoznati se pobliže, organizirana je diskusija na temu cyberbullyinga, njegovim opasnostima, prilikama kako se zaštititi i po mogućnosti prevenirati takav oblik nasilja. Osim ovog fenomena raspravljalo se i o benefitima korištenja interneta, kolaborativnog učenja, korištenja društvenih mreža.

Psihologinja Neva Ćapin održala je  uvodno predavanje i kreativnu radionicu koja je uslijedila. “Mladi pišu, rišu i viču protiv nasilja” putujuća je izložba koja akcentira društvenu angažiranost mladih koji svojim progresivnim ponašanjem ukazuju na probleme u društvu koji su povezani s povećanom stopom nasilja. Ova je izložba posvećena Luki Ritzu i svima onima koji su stradali i onima koji trpe nasilje. Veliko finale izložbe održati će se u Lukinoj školi Frana Galovića u mjesecu rujnu gdje je pozvana i Osnovna škola Bisag koja je sudjelovala u pisanju, risanju i vikanju protiv nasilja. Učenici su svojim likovnim radovima izrazili svoj jasan stav o nasilju, ali su i za vrijeme stvaranja produbljivali svoja poznanstva i sklapali nova prijateljstva. Učenici će zajednički izložiti svoje radove na izložbi u Osnovnoj školi Frana Galovića. su se u Osnovnoj školi Bisag okupljeni oko teme cyberbullyinga na radionicama koje su pripremili psihologinja škole Frana Galovića Neva Ćapin i pedagog škole Bisag Branimir Vincek.

U nadi da će novo prijateljstvo i zajednička briga o istim problemima i zajedničko veselje u izradi novih projekata produbiti naše odnose veselimo se novim susretima.

B.Vincek -pedagog OŠ Bisag

preuzeto sa: 

http://os-bisag.skole.hr

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona