ZNAM ŠTO JE, NE DIRAM-OPASNO JE!

DANA 6.studenog 2011. ZA UČENIKE 5. A B C RAZREDA U SURADNJI SA POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA PUZ-a ZA UČENIKE JE ORGANIZIRANO PREDAVANJE NA TEMU : ZNAM ŠTO JE, NE DIRAM-OPASNO JE!

Policijska uprava zagrebačka provodi preventivni program „Znam što je, NE DIRAM, opasno je“ s ciljem zaštite djece i mladeži. Konkretnije, ciljna skupina su učenici 5. razreda zagrebačkih osnovnih škola koji se putem edukativno-animiranog preventivnog materijala upoznaju s opasnostima oružja, minsko-eksplozivnih naprava i pirotehničkih sredstava. Kako bi odjek u javnosti bio veći održana je i konferencija za medije na kojoj su o navedenim opasnostima upozorili Marija Goatti Matijević, načelnica Odjela prevencije i Zlatko Sekačić, načelnik Protueksplozijskog odjela PUZ-a.

  • Edukativni program “Znam što je, NE DIRAM, opasno je” koji je osmišljen kako bi bio što bliži mlađima, odnosno učenicima 5. razreda osnovnih škola. Igranje minsko-eksplozivnim sredstvima, streljivom, oružjem, a s obzirom na mladost, znatiželju i neoprez djece, najčešće završava tragično. Početkom ove školske godine PUZ je modernizirao svoje aktivnosti, vezano uz edukaciju i preventivne aktivnosti usmjerene prema djeci. Zagrebački Gradski ured za obrazovanje upoznat je s projektom, kao i sve osnovne škole na području Zagreba, a u školama se izvodi u formi PPT prezentacija i prikazivanjem animirano-edukativnog filma. Tako se djeca na slikovit način upoznaju s opasnostima oružja i eksplozivnih sredstava. Dolazi nam proljeće i djeca će u igri na otvorenom provoditi sve više vremena, te će tako biti izložena pronalasku odbačenih eksplozivnih naprava – rekla je Marija Goatti Matijević, dok je Zlatko Sekačić naglasio da je člankom 97. Zakona o oružju propisano da se sve eksplozivne naprave i oružje mogu dragovoljno predati bez snošenja ikakvih sankcija. Dovoljno je nazvati popularni 192 i policajci će u civilu izaći na teren i izuzeti opasna sredstva i time ukloniti potencijalnu prijetnju.

Eksplozivnih sredstva je nakon rata još dosta ostalo, pa ovim putem apeliramo na građane da opasna sredstva dragovoljno predaju i time doprinesu općoj sigurnost.

PREUZETO SA: PUZ.HR, ODNOSNO MUP.HR

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona