PROJEKT GRAĐANIN U NAŠOJ ŠKOLI

DANA 14. VELJAČE 2012. U NAŠOJ ŠKOLI ODRŽANO JE ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE ZA STRUČNE SURADNIKE PEDAGOGE GRADA ZAGREBA I TOM SU SE PRILIKOM ZAGREBAČKI PEDAGOZI UPOZNALI SA “PROJEKTOM GRAĐANINOM”.

NAKON POZDRAVNOG GOVORA RAVNATELJICE,  UVODNE RIJEČI VIJEĆIMA  UPUTILE SU  I VODITELJICE VIJEĆA,

BILJANA MANIN I VIOLETA VRAGOTUK.

VIŠI SAVJETNICI IZ AGENCIJE ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE, NEVENKA LONČARIĆ JELAČIĆ, PROF. I  MR.SC.TOMISLAV OGRINŠĆAK UPUTILI SU PUTEM PEDAGOŠKIH RADIONICA SUDIONIKE SKUPA U METODE I POSTUPKE KOJE VLAST KORISTI U PROCESU UPRAVLJANJA I SUDJELOVANJA GRAĐANA U RJEŠAVANJU PROBLEMA U ZAJEDNICI KAKO BI SE NA ISTI NAČIN UČENICI OSVIJESTILI O VAŽNOSTI GRAĐANSKOG DJELOVANJA .

PREUZETO IZ PRIRUČNIKA “PROJEKT GRAĐANIN”:

Prema riječima Abrahama Lincolna, naslijedili smo vlast koja je „narodna, od strane naroda i za narod“.

Naše pravo na sudjelovanje u vlasti da bismo zaštitili svoja prava i promicali zajedničku dobrobit nosi sa sobom i određenu vrstu odgovornosti. Ta odgovornost odnosi se na potrebu stjecanja znanja i vještina potrebnih za inteligentno sudjelovanje te spremnost na promicanje slobode i pravde za sve.

 Cilj programa je : razvijati interes učenika za aktivno građanstvo i sudjelovanje u vlasti putem pružanjaznanja i vještina potrebnih za učinkovito sudjelovanje pružanja praktičnog iskustva oblikovanog tako da potiče osjećaj stručnosti i učinkovitosti;  razvijanja svjesnosti o važnosti građanskog djelovanja

PROJEKT GRAĐANIN  pridonosi razvijanju znanja učenika i osnažuje njihove vještine, produbljuje razumijevanje toga kako  svi mi zajedno  možemo zajedničkim radom unaprijediti svoju zajednicu.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona