UPIS U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE 2013/2014.

OŠ FRANA GALOVIĆA

ZAGREB, ŠKOLSKI PRILAZ BB

OBAVIJEST RODITELJIMA BUDUĆIH PRVAŠIĆA ŠK.GOD.2013/2014.

Na temelju članka 5. stavka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva (Narodne novine 55/11) Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport izdaje obavijest da će se upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2013/2014. obavljat u svim svim osnovnim školama na području Grada Zagreba

9., 10. i 11. svibnja 2013.

Upisi za OŠ Frana Galovića se obavljaju u terminima;

četvrtak , petak, subota : od 9.00 do 12.00 sati

Molimo roditelje da na upis donesu kopiju domovnice i rodnog lista, odnosno dokumente s kojih se može pročiteti OIB i JMBG djeteta.

Dijete nije potrebno dovoditi na upis.

Dokumentaciju vezanu uz produženi boravak, možete pročitati u nastavku. Sve dodatne informacije, roditelji će dobiti prilikom samog upisa djeteta u 1. razred osnovne škole.

Blaženka Jurić Mrša, ravnateljica

CIJENJENI RODITELJI,

DO UPISA ODLUČITE:

ŽELITE LI DA VAŠE DIJETE POHAĐA NASTAVU VJERONAUKA KAO IZBORNOG PREMETA

ŽELITE LI DIJETE UKLJUČITI U PRODUŽENI BORAVAK

KOJI STRANI JEZIK ĆE DIJETE UČITI U PROGRAMU RANOG UČENJA STRANOG JEZIKA
(ENGLESKI ILI NJEMAČKI JEZIK)

UPIS ĆE SE OBAVLJATI U PROSTORIJAMA LOGOPEDINJE.

OBAVIJEST – upis u program PRODUŽENOG BORAVKA ZA UČENIKE PRVIH I DRUGIH RAZREDA

PRODUŽENI BORAVAK

Produženi boravak neobvezan je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen učenicima razredne nastave koji se provodi izvan redovite nastave i ima svoje pedagoške, odgojne, zdravstvene i socijalne vrijednosti.

Osnovne škole organiziraju produženi boravak za potrebe svojih učenika, a iznimno i za učenike izvan svoga upisnog područja uz suglasnost Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. Produženi boravak organizira se u školskoj godini 2012./2013. za učenike I., II. i III., a u školskoj godini 2013./2014. za učenike I. i II., iznimno i III. razreda, o čemu odlučuje Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport na osnovi obrazloženog prijedloga škole.

Odgojno-obrazovna skupina produženog boravka ustrojava se, u pravilu, od učenika istog razreda (redovita odgojno-obrazovna skupina), a iznimno za učenike više razreda (kombinirana odgojno-obrazovna skupina).

Osnovne škole, na osnovi iskazanih potreba i interesa roditelja, dostavljaju na kraju svake školske godine prijedlog ustroja odgojno-obrazovnih skupina produženog boravka za iduću školsku godinu.

Dnevno trajanje produženog boravka je od 12,00 do 17,00 sati, a škole ga usklađuju s potrebama zaposlenih roditelja te svojim organizacijskim i prostornim uvjetima. Produženi boravak škole mogu organizirati uz uvjet da imaju odgovarajući učionički i drugi prostor.

Program produženog boravka provodi se:

  • od 12,00 do 14,00 sati učenici provode slobodno vrijeme (objed, odmor), a
  • od 14,00 do 17,00 sati, odnosno do dolaska roditelja po učenike, za učenike je organiziran samostalni rad.

U organiziranome samostalnom radu učenici, pod vodstvom učitelja, izrađuju domaće zadaće, samostalno uče, izvode istraživačke projekte i izrađuju ostale zadatke. Ovaj je rad usuglašen s nastavnim programom a metode rada učitelja i učenika u odgojno-obrazovnom radu identične su metodama rada redovite nastave. Slobodne aktivnosti podrazumijevaju učiteljevu slobodu kreiranja, smisao za stvaralaštvo, a istodobno su i uspješan poticaj za angažiranje učenika za rad izvan redovite nastave. Učitelji razredne nastave koji provode produženi boravak sklapaju sa školom ugovor o radu te imaju ista prava i obveze kao i drugi učitelji škole.

Prioritet pri uključivanju u produženi boravak imaju:

  • djeca obaju zaposlenih roditelja ili zaposlenoga samohranog roditelja koja koriste pravo na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi;
  • djeca invalida Domovinskog rata ako je drugi roditelj zaposlen;
  • djeca s teškoćama u razvoju;
  • djeca bez roditelja ili zanemarenoga roditeljskog staranja;
  • djeca koja žive u teškim zdravstvenim i socijalnim uvjetima;
  • djeca koja primaju dječji doplatak.

Dokumente s dokazima o ispunjavanju navedenih uvjeta roditelji, odnosno staratelji učenika, dostavljaju školi. Ako se za uključivanje u produženi boravak prijavi veći broj učenika, a škola zbog ograničenih prostornih uvjeta ne može povećati broj odgojno- obrazovnih skupina, prioritet pri uključivanju u produženi boravak škola utvrđuje na osnovi navedenih kriterija.

Za 2013. planira se jedinstven mjesečni iznos sudjelovanja roditelja učenika s prebivalištem na području Grada Zagreba u cijeni programa produženog boravka u iznosu 200,00 kuna. Iznos sudjelovanja roditelja učenika plaća se 10 mjeseci (rujan-lipanj) i može se umanjiti samo ako roditelji ostvaruju olakšice u plaćanju utvrđene ovim programom.

Olakšice u plaćanju imaju roditelji učenika s prebivalištem na području Grada Zagreba za:

  • dijete osobe s invaliditetom (100% i 90%) – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa,
  • dijete osobe s invaliditetom (80% do 60%) – plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
  • dijete osobe s invaliditetom (50% i manje) – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
  • treće i svako daljnje dijete iste obitelji u programu produženog boravka – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa,
  • drugo dijete iste obitelji u programu produženog boravka – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
  • dijete samohranog roditelja – plaća 75 % od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
  • dijete čija se obitelj koristi pravom na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi plaća 20 % od iznosa sudjelovanja u cijeni programa.

Ako roditelj učenika ostvaruje olakšicu po više osnova, primjenjuje se jedna olakšica koja je za roditelja najpovoljnija.

Iznos sudjelovanja roditelja učenika u cijeni programa utvrđuju osnovne škole na temelju dokumentacije koju dostavljaju roditelji prije potpisivanja ugovora što ga osnovna škola sklapa s roditeljem učenika za svaku školsku godinu.

Sredstva za opremanje produženog boravka raspoređuju se na osnovi iskazanih potreba škole u okviru sredstava osiguranih u Proračunu Grada Zagreba za 2013.

Osnovne škole će utvrditi pravo na olakšice u plaćanju na temelju slijedećih dokaza:

Dokaz o prebivalištu djeteta – uvjerenje MUP-a o prebivalištu djeteta ili pisana privola roditelja da gradska predškolska ustanova može sama – putem gradskog ureda provjeriti podatak o prebivalištu djeteta u evidenciji prebivališta i boravišta građana;
Dokaz o samohranosti roditelja – rodni list, smrtni list za preminulog roditelja ili potvrda o nestanku drugog roditelja ili rješenje Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanju djeteta;
Dokaz o statusu osobe s invaliditetom i postotku invalidnost – rješenje o statusu invalida Domovinskog rata s podatkom o postotku invalidnosti odnosno rješenje o statutu osobe s invaliditetom i postotkom invalidnosti;
Dokaz o pravu na socijalnu pomoć – rješenje Centra za socijalnu skrb o pravu na stalnu socijalnu pomoć i zadnja isplatnica.
ŠK. GODINA 2013./2014.

Kako bi ostvarili olakšicu u plaćanju produženog boravka potrebno je da roditelji djeteta na dan upisa donesu slijedeću dokumentaciju :

Dokaz o prebivalištu djeteta – uvjerenje MUP-a o prebivalištu djeteta ili pisana privola roditelja da gradska predškolska ustanova može sama – putem gradskog ureda provjeriti podatak o prebivalištu djeteta u evidenciji prebivališta i boravišta građana;
Dokaz o samohranosti roditelja – rodni list, smrtni list za preminulog roditelja ili potvrda o nestanku drugog roditelja ili rješenje Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanju djeteta;
Dokaz o statusu osobe s invaliditetom i postotku invalidnost – rješenje o statusu invalida Domovinskog rata s podatkom o postotku invalidnosti odnosno rješenje o statutu osobe s invaliditetom i postotkom invalidnosti;
Dokaz o pravu na socijalnu pomoć – rješenje Centra za socijalnu skrb o pravu na stalnu socijalnu pomoć i zadnja isplatnica.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona