LABORATORIJ SLAVE

Pratite uživo natjecanje mladih znanstvenika – Laboratorij slave 2013.

Danas, 7. svibnja u 19 sati, u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10, održat će se završnica Laboratorija slave. Za sve je krivo vino, Zvjezdana prašina i mi, Nada u boji, Mozak protiv Kupida samo su neki od naslova prezentacija kojima će se pred stručnim žirijem i publikom predstaviti 12 studenata.

Laboratorij slave, natjecanje namijenjeno mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih predmeta, medicine i tehnologije s ciljem poticanja njihovih komunikacijsko-prezentacijskih vještina i popularizacije znanosti, održava se osmi put po redu.

Dok će žiri vijećati o pobjedniku, publici će se predstaviti troje prvoplasiranih na ovogodišnjem natjecanju Školski laboratorij 2013., namijenjen srednjoškolcima i njihovim nastavnicima: Nikola Vujnović iz Požege, te Frano Mihaljević, Karla Kelemen i Petar Brlek iz Varaždina. Njihove prezentacije mogu se vidjeti na Portalu za škole na adresihttp://www.skole.hr/ucenici/skolski_laboratorij/prezentacije_2013. Školski je laboratorij nastao upravo po uzoru na popularni i uspješni Laboratorij slave koji je hrvatske studente i znanstvenike proslavio i na međunarodnom natjecanju. Tako će i ove godine pobjednik hrvatskog natjecanja otputovati u Veliku Britaniju na Festival znanosti u Cheltenham gdje će sudjelovati na međunarodnom Laboratoriju slave – FameLab International u kojem svake godine sudjeluje sve više zemalja – ove godine preko dvadeset.

Natjecanje ‘Laboratorij slave’ u Hrvatskoj organizira British Council u suradnji s Festivalom znanosti, uz pokroviteljstvo i potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Upute za praćenje live streama

– powered by Microsoft Croatia

Link za live stream je: https://meet.lync.com/stdntpartners/gordon.cindric/81WGNHC4.

Da bi mogli pratiti live stream Laboratorija slave, potrebno je napraviti nekoliko jednostavnih koraka:

  1. Preuzeti i instalirati program Microsoft Lync 2010 Attendee
  2. Kopirati sljedeći link za live stream https://meet.lync.com/stdntpartners/gordon.cindric/81WGNHC4 na adresnu vrpcu Internet Explorera i pritisnuti tipku Enter.
  3. Upisati svoje ime u odgovarajuće polje i povezati se.

Važno:

  • Kako bi izbjegli poteškoće, potrebno je koristiti Internet Explorer za praćenje Lync live streama.
  • Prije praćenja live streama svakako treba prvo preuzeti i instalirati program Microsoft Lync 2010 Attendee.
  • Ukoliko bude poteškoća s praćenjem zvuka i/ili slike, potrebno je provjerit postavke za audio/video u programu LyncAttendee, a ako to ne pomogne, uvijek je dobro pokušati ponovno pokrenuti program LyncAttendee, kao i samo računalo.

Vijest je izvorno obajvljena na Tportalu/PREUZETA SA: www.skole.hr

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona