DOGAĐANJA NA TRGU BANA J.JELAČIĆA, 19. I 20.LIPNJA 2013.

Organizatori inicijative Mladi u pokretu, u suradnji s Europskom godinom građana 2013., postavit će svoj šator u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, kako bi predstavili program Europske unije koji će omogućiti mladima studiranje, zapošljavanje, strukovnu izobrazbu i volontiranje u inozemstvu.

Datum održavanja: 19. i 20. lipnja 2013.

U srijedu 19.6., šator je otvoren za posjetitelje od 11.00 do 19.30 sati

U četvrtak 20.6., šator je otvoren za posjetitelje od 11.00 do 19.30 sati

Mjesto održavanja: Trg bana Jelačića, Zagreb

U šatoru inicijative Mladi u pokretu odvijat će se razne prezentacije, zabavni sadržaji i priredbe. Predstavnici projekata koje financiraju programi poput programa za strukovnu izobrazbu Leonardo da Vinci, programa za školsko obrazovanje Comenius, programa za obrazovanje odraslih Grundtvig i programa za visokoškolsko obrazovanje Erasmus, održat će prezentacije, predavanja, debate i radionice. Programu će također prisustvovati i gospodin Jan Truszczyński, glavni direktor Opće uprave Europske komisije za obrazovanje, izobrazbu, kulturu i mlade.

Europska godina građana 2013.-a usmjerava pažnju na građane Europske unije, podizanje njihove svijesti o koristima koje proizlaze iz prava koja im omogućuje EU, nadilaženje prepreka u ostvarenju tih prava te poticanje građana na suradnju s tvorcima politike na svim razinama državne uprave u dalekosežnim raspravama o tome kako bi Europska unija trebala izgledati 2020. godine.

Šator inicijative Mladi u pokretu omogućuje mladima jedinstvenu priliku za otkrivanje i učenje o mogućnostima sudjelovanja u obrazovanju ili strukovnoj izobrazbi u inozemstvu, s ciljem usavršavanja i stjecanja novih vještina. Prezentacijska mjesta uključuju i informacijski kutak na kojem će posjetitelji moći saznati pojedinosti o različitim projektima. Mladi će također moći provjeriti svoje znanje o Europskoj uniji putem zabavnog EuroQuizza. Bit će mnoštvo prilika za razgovor s onima koji su već iskusili pogodnosti korištenja sredstava Europske unije za studiranje ili rad u inozemstvu.

Kako biste saznali više o inicijativi Mladi u pokretu, posjetite stranicu:

http://ec.europa.eu/youthonthemove/

PREUZETO SA: http://www.delhrv.ec.europa.eu/?lang=hr&content=4848

U PRIVITKU PROČITAJTE VEZANE UZ PROGRAM I MANIFESTACIJU MLADI U POKRETU.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona