SCREEN ON GREEN

Screen on the Green – kino pod zvijezdama 2014.

Screen on the Green, manifestacija kojoj je glavna ideja pružiti posjetiteljima jedinstven doživljaj kina pod zvijezdama, održat će se u Zagrebu od 30. svibnja do 15. lipnja 2014. godine, i to na tri lokacije – u parku Maksimir, na Trgu dr. Franje Tuđmana te na jezeru Jarun. Ulaz na sva događanja je besplatan. Manifestacija je nastala po uzoru na “open air” festivale animiranih filmova koji se već dugi niz godina održavaju u mnogim zemljama diljem svijeta.

Filmski program počinje u sumrak, oko 21:00h, a kao uvertira filmskim projekcijama, u 19.30h nastupaju zagrebački bendovi koji će publiku zabavljati raznolikim rock, blues ili pak reggae zvukovima.

Na Screen on the Greenu će i ove godine biti prikazan velik broj filmova iz strane i domaće produkcije.

Ovaj inovativan projekt uspješno je spojio poznatu svjetsku kinematografiju i atraktivne “zelene” lokacije u gradu. Filmske projekcije se održavaju na travnatim površinama najpopularnijih gradskih parkova što predstavlja izniman doživljaj za brojne posjetitelje. Stavljajući naglasak na svoj audiovizualni program, Screen on the Green predstavlja osvježenje u kulturno – zabavnoj ponudi grada.

Glavna obilježja festivala:

besplatne projekcije za sve posjetitelje
atraktivne “zelene” lokacije
naglasak na ekološkoj komponenti festivala
popularni animirani i igrani filmovi za sve uzraste
nastupi bendova kao glazbena uvertira projekcijama
humanitarni karakter festivala.
Raspored projekcija može se vidjeti na internetskim stranicama manifestacije.

Sve dodatne informacije o događanjima tijekom manifestacije mogu se pronaći na http://www.screen.com.hr/naslovna.htmlte na Facebook stranicama manifestacije https://www.facebook.com/ScreenOnTheGreen.

izvor: www.skole.hr

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona