ŠKOLSKI VOLONTERI

Završila je i prva važnija aktivnost projekta Školski volonteri. Stručni tim projekta od ukupno pristiglih 28 prijava odabrao je 12 škola koje će sve do rujna 2015. sudjelovanjem u projektu razvijati i promovirati volontiranje u svojim sredinama.

U Zagrebačkoj županiji to su Srednja škola Jastrebarsko, OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, te OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela; u gradu Zagrebu to su X. gimnazija, OŠ „Fran Galović“, OŠ „Nikola Tesla“, OŠ Luka-Sesvete, OŠ Sesvete i OŠ Antuna Mihanovića; u Splitu su to Elektrotehnička škola, Obrtna tehnička škola, te OŠ Pojišan.

Nakon pomnog odabira škola, stručni je tim obišao svaku od njih s ciljem istraživanja specifičnih potreba i interesa za pojedine teme i područja koja žele razvijati u radu s učenicima. Na temelju tih posjeta za svaku je školu izrađen i individualan plan razvoja i promicanja volontiranja. Na jesen će ove škole dobiti i pojačanje za ostvarivanje tih planova. Naime, u rujnu će Forum objaviti i poziv za mlade nezaposlene osobe koje žele volontirati u ovim školama. Tijek projekta možete pratiti putem naših Vijesti ili na našim internet stranicama.

IZVOR: www.fso.hr

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona