NAŠI LUTKARI I VODITELJICA NA OVOGODIŠNJEM 47. PIF-U!

Što je PIF?
PIF je naziv Međunarodnog festivala kazališta lutaka. 
Festival su 1968. godine osnovali članovi zagrebačkog Studentskog esperantskog kluba. Naziv festivala na esperantu je Pupteatra Internacia Festivalo (odakle i kraticaPIF). Na PIF-u je do sada nastuplo više od 550 lutkarskih kazališta sa svih kontinenata. 

Kada se održava PIF?
PIF se od svoga osnutka održava svake godine, tako da je do sada održano 45 festivala. Uobičajeni termin održavanja PIF-a je konac mjeseca kolovoza i/ili početak rujna. 

Tko organizira a tko sudjeluje?
ORGANIZATOR: Kulturni centar Travno (prije MCUK)
SUDIONICI: Svake godine na PIF-u sudjeluje dvadesetak lutkarskih kazališta iz desetak raznih zemalja. Sudionici se odabiru selekcijom na temelju pristiglih prijava na raspisani natječaj. 

Gdje se održava PIF?
Festival se održava u Zagrebu u raznim kazališnim dvoranama. Pojedine se predstave izvode i u drugim gradovima Hrvatske te ponekad u susjednoj Sloveniji i Austriji. 

izvor: www.pif.hr

OVIM PUTEM VAS POZIVAMO DA DOĐETE NA PREDSTAVU “KOMADIĆ KOJI NEDOSTAJE” KOJU IZVODE UČENICI NAŠE ŠKOLE POD VODSTVOM UČITELJICE INES POLANŠĆAK.

Detalji:

KOMADIĆ KOJI NEDOSTAJE – LUTKARSKA GRUPA OŠ FRANA GALOVIĆA

Predstava je nastala na lutkarskoj grupi učenika 5. razreda. Učenici su bili oduševljeni istoimenom slikovnicom Shela Silversteina, te su odmah željeli improvizacijom stvoriti priču. Sami su odabrali ulogu i za nju osmislili tekst. Zajednički su oblikovali tekst i stvorili lutkarski igrokaz. Kazalište sjena je olakšalo izvođenje pojedinih scena priče. Lutke su zajedno izrađivali (rezali, bojali, crtali po grafofolijama,… ) i pritom se dobro zabavljali. Glumeći su pjevušili pjesmicu, koja im više nije izlazila iz uha, te je postala glazbena kulisa predstave. Puno su se igrali i zabavljali stvarajući ovu predstavu, ali i bili vrlo ozbiljni pri njenom finalnom uvježbavanju.

  • Voditeljica lutkarske grupe: Ines Polanšćak
  • Dramatizacija po motivima slikovnice Shella Silversteina: Ines Polanščak i djeca iz lutkarske grupe
  • Izvođači: Kristina Novosel, Petra Belošević, Pia Polan, Tara Krpan, Katarina Landeka, Stjepan Ivančan, Emilian Ramon Završak, Lea Fumić i Hana Cvijanović (Učenici 6.A OŠ F. Galovića)
  • Uzrast: za djecu i odrasle

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona