OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

U utorak, 18.studenog 2014. godine u našoj školi ćemo obilježiti Dan sjećanja na Vukovar, spomen- dan na tragediju hrabrog i ponosnog grada koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i neovisnost. Na dvadesetu i treću obljetnicu sjećanja na žrtvu Vukovara upaliti ćemo svijeće iskazujući time duboko poštovanje i zahvalnost prema gradu heroju.

Ovim putem pozivamo učenike i roditelje škole na spomen-akciju ” I u mom gradu Vukovar svijetli” koja će se održati kroz tradicionalno paljenje svijeća kao izraz dubokog poštovanja stradalima u ulicama  i drugim prigodnim  mjestima koje nose naziv grada Vukovara,  u tjednu od 17-21.11.2014.

Pismo ministra Mornara povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

14. studenoga 2014.

Pozivamo vas da i ove godine Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine zajednički obilježimo tradicionalnim paljenjem svijeća u sklopu spomen-akcije „I u mom gradu Vukovar svijetli“ te na taj način izrazimo duboko poštovanje stradalima i odamo počast svima koji su herojskom obranom omogućili utemeljenje suvremene hrvatske države.

Akciji, koja je pokrenuta u Splitu 1999. godine i prihvaćena diljem Hrvatske, potporu daju i mnogobrojne odgojno-obrazovne ustanove. Tim povodom Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta preporučuje svim vrtićima, osnovnim i srednjim školama da u ulicama koje nose ime toga grada ili drugim prigodnim mjestima zapale svijeću u sjećanje na sve vukovarske žrtve. 
S poštovanjem, 
 
MINISTAR 
prof. dr. sc. Vedran Mornar

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona