FESTIVAL O PRAVIMA DJECE

Otvoren Festival o pravima djece

U zagrebačkom kinu Tuškanac, dana 17. studenog 2014. godine otvoren je Festival o pravima djece, koji već šest godina promiče dječja prava i raspravlja o aktualnim temama vezanima uz djecu i odrastanje.

Ovogodišnja tema je nasilje nad djecom, a Festival će trajati čak pet dana i održavati se istovremeno u Zagrebu – gradu domaćinu, Splitu – gradu partneru, te osam drugih hrvatskih gradova – Dubrovniku, Varaždinu, Osijeku, Slavonskome Brodu, Rijeci, Šibeniku, Zadru i Vukovaru

Tijekom festivala, prikazat će se brojni filmski naslovi djece iz Hrvatske i cijeloga svijeta, a govore o dječjim pravima govore upravo kroz objektiv djece. Spomenimo i to da je ulaz na sve projekcije besplatan.

Program u Splitu svečano će se otvoriti u srijedu, 19. studenoga, no već je započeo rad filmskih radionica u Gradskoj knjižnici Marka Marulića te je otvorena izložba “Djetinjstvo u Hrvatskoj – tri priče i poplave” u Centru Joker. Projekcije filmova u drugih osam hrvatskih gradova održat će se u četvrtak i petak, 20. i 21. studenoga.

Više informacija potražite na Facebook stranici Festivala.

izvor: www.skole.hr

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona