DUGAVE PEDALIRAJU 23. svibnja 2015!

POŠTOVANI STANOVNICI NASELJA DUGAVE,

I ove godine pozivamo Vas na našu biciklijadu, s početkom od 8.30 sati, kojom u sklopu projekta “FRANOV BICIKL”  želimo potaknuti aktivno sudjelovanje učenika u lokalnoj zajednici kroz suradnju s istom; poticati učenike i roditelje na razvoj ekološke svijesti, ukazati na nužnost bavljenja rekreativnim sportskim aktivnostima te promicati zdrave stilove življenja. Dugoročni cilj projekta je izgradnja poligona i parkirališta za bicikle učenika škole i djecu iz vrtića te biciklističke staze od Dugava do Buzina.

Ove godine  manifestaciju organiziramo u suradnji sa predstavnicima projekta PETICA-IGROM DO ZDRAVLJA. Cilj programa je prevencija pretilosti u djece i odraslih putem obrazovanja o pravilnim prehrambenim navikama i važnosti redovite tjelovježbe. 

U privitku pročitajte letak koji je ujedno i pozivnica za ovaj događaj , u kojem je naveden i hodogram aktivnosti na dan biciklijade .

Biciklijadom također podržavamo NowWeMove kampanju u suradnji sa ključnim Move agentom u Hrvatskoj Rekreacijom.hr. NOW WE MOVE je europska kampanja za poticanje kretanja koja se provodi u 38 zemalja Europe.

Budući da  spomenuta biciklijada DUGAVE PEDALIRAJU obuhvaća sudjelovanje institucija i udruga  koje svojim djelovanjem promiču vrijednosti projekta poput volonterizma i rada s mladima,  napominjemo kako smo se sa ovim događajem uključili i u manifestaciju Hrvatska volontira (http://www.vcz.hr/info-pult/novosti-i-dogadjanja/hrvatska-volontira-2015/)  kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati veliki broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo golemi značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni i vrednuje.

Ovim putem zahvaljujemo sponzorima koji su donacijama poduprli DUGAVE PEDALIRAJU; 

1.MS BIKE, OBRT ZA USLUGE I TRGOVINU ; vl. NENAD RUNKAS, ZAGREB, GOMBOŠEVA 28, Dugave-Zagreb

2. Forum za slobodu odgoja, Ulica kralja Držislava 12, 10000, Zagreb

3. KVASAC d.o.o.;Prudnička ul. 98, 10291, Prigorje Brdovečko

4.NIVEA BEISERDORF; Križna 18, Zagreb

5.GIANT BICYCLES

6.PRINT STUDIO, Smičiklasova 21, Zagreb

Zahvaljujemo i na donacijama i volonterskom angažmanu, posebice Mirti Bajzek, Michaelu Salihbegoviću, Marti i Dejanu Vrbanu, dr. Tatjani Gadže-Okić, dr. Bičaniću i dr.Kraliku te dr. Stančiću.

U SLUČAJU OBILNIJiH PADALINA BICIKLIJADU ODGAĐAMO, TE ĆEMO VAS OBAVIJESTITI PUTEM OBAVIJESTI NA WEB STRANICI ŠKOLE I OGLASNE KNJIGE. U TOM SLUČAJU PROGRAM KOJEG SU OSMISLILI PREDSTAVNICI PROJEKTA PETICA-IGROM DO ZDRAVLJA SELI SE U PROSTORIJE ŠKOLE TE ĆE SE ODVIJATI ZAJEDNO SA PLANIRANIM AKTIVNOSTIMA (IZ LETKA) U ORGANIZACIJI OŠ FRANA GALOVIĆA.

OPŠIRNIJE NA: 

http://www.kgz.hr/default.aspx?id=15484 ;

MEDIJSKI POKROVITELJ-Rekreacija.hr (http://www.rekreacija.hr/)

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona