PETICA- IGROM DO ZDRAVLJA

Hrvatski liječnički zbor pokrenuo je tijekom prošle šk.god. javnozdravstveni program PETICA – IGROM DO ZDRAVLJA u okviru međunarodne suradnje s organizacijom EPODE International Network ( EIN ). Cilj ovoga programa je prevencija pretilosti u djece školske dobi, a namijenjen je djeci od 8-10 godina, kao i roditeljima.

Program PETICA – igrom do zdravlja u našoj školi u šk.god. 2016/2017. provode učiteljice 2., 3. i 4. razreda uz sudjelovanje brojnih stručnjaka te studenata Kineziološkog te Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta. Tu su i maskote Njumi i Njami te poznate osobe – ambasadori programa. Osnovna nastavna sredstva u provođenju programa su zabavni i razigrani obrazovni materijali te radionice.

Želja nam je da putem raznih aktivnosti djeca osvijeste, razumiju i usvoje važnost pravilnih prehrambenih navika i redovite tjelovježbe.

Brojna znanstvena istraživanja su potvrdila da je u aktivnostima za suzbijanje pretilosti ključno uključivanje cijele zajednice u rješavanje ovog ozbiljnog javnozdravstvenog problema.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona