MALA RADIONICA FILATELIJE

Kako napisati prvo pismo, njegov put nekad i danas, prva poštanska marka, elementi marke, teme i oblici maraka, kako skinuti marku s pisma i spremiti u album, čemu služi pinceta i povećalo, prigodne omotnice i omotnice prvog dana, dopisnice, maksimum-karte, dnevni i prigodni žig, kako upotrebljavati katalog maraka, gdje i kako nabaviti marke, kako potaknuti na stvaranje vlastite zbirke, kako markom ispričati priču – početak stvaranja filatelističkog izloška, samo su neke među temama kojima se bave filatelisti na Maloj radionici filatelije za učenike 3. i 4. razreda OŠ Frana Galovića, koja djeluje pri Filatelističkome klubu Zagreb.
Djeca se na ovim radionicama ne potiču samo na usvajanje filatelističkih sadržaja nego je to i vrijeme druženja, ali i kreativnoga ozračja koje pridonosi usvajanju pozitivnih navika o tome kako kvalitetno i zanimljivo iskoristiti slobodno vrijeme.
Ujedno upoznaju nove prijatelje te razmjenjuju dojmove s djecom koja imaju slične interese, a uče i nešto što se danas smatra ključnim – toleranciji prema različitosti.
Više informacija o njihovu radu može se saznati na njihovoj dvojezičnoj Facebook stranici.

ZAHVALJUJEMO SE OVIM PUTEM ŽELJKI I IVICI LIBRIĆU IZ FILATELISTIČKOG KLUBA ZAGREB NA NJIHOVOM ANGAŽMANU U NAŠOJ ŠKOLI!

izvor: http://www.epostshop.hr/mala-radionica-filatelije

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona