KoloRplet -izložba dječjih radova o toleranciji i međukulturalnom dijalogu

Što je zajedničko Hundertwasseru, KoloRpletu, Noruzu i Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb? Priznajemo, pitanje je teško čak i za poznate lovce iz kviza Potjera! Da ne biste uzaludno tragali za odgovorom rješenje potražite u knjižnici Dugave u maloj skupini virtualnih putnika – Cronauta.

U želji da prodube razumijevanje i toleranciju, inspirirani austrijskim umjetnikom Hundertwasserom, u Knjižnici Dugave održavaju već nekoliko godina radionice iz religijske kulture pod naslovom koloRplet. U sklopu akcije ‘Iz kalendara’ prvi puta ove godine pak obilježavaju iransku Novu godinu – Noruz – kao simbol međukulturalnog dijaloga i suradnje.

U suradnji s Pedagoškim odjelom Muzeja suvremene umjetnosti prvi put je izložba od stotinjak radova nastalih na radionicama koloRpleta u Knjižnici Dugave postavljena u edukativnim prostorima MSU-a. Autori iznimno kreativnih i ekspresivnih radova učenici su naših susjednih škola, OŠ Dugave (2. c, 3. a, 3. c) i OŠ Frana Galovića (2. a, 2. b, 2. c).

Svečano otvorenje izložbe održat će se u srijedu, 30. 3. 2016. u 14.00 sati, u Školici, a projekcija iranskog filma “Djeca raja”, nagrađivanog autora Majida Majidija, u 14.30 sati u Dvorani Gorgona. Zahvaljujemo Iranskom kulturnom centru na ustupanju prava za prikazivanje filma.
Programi su besplatni za male i velike posjetitelje.

Pozivamo vas da nam se pridružite i tako pružite podršku našim nastojanjima u radu na promociji pozitivnih vrijednosti društva!

Radno vrijeme Školice: utorak – nedjelja od 11 do 17 sati; ponedjeljkom zatvoreno

preuzeto sa: http://www.msu.hr/#/hr/20947

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona