NAŠE SFERICE, 1.NAGRADA NA SFERINOM NATJEČAJU!

Veliko nam je zadovoljstvo izvijestiti o rezultatima SFerinog literarnog i likovnog natječaja za djecu i mlade kojeg organizira Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba.

Na ovaj natječaj je pristiglo preko 300 literarnih i preko 1000 likovnih radova, mahom vrlo kreativnih. Konkurencija je bila vrlo oštra i žiri za dodjelu nagrada bio je pred velikim izazovom kako odabrati one najbolje.

Stoga nas posebno veseli što su na natječaju u kategoriji likovnog rada, 1.nagradu osvojili učenici i učenice 2. a razreda i učiteljica Dorotea Posavčević sa svojim radom Čudovište ispod kreveta!

Nagrađenim učenicima nagrade će biti uručene na svečanoj Skupštini SFere koja će se održati u sklopu najveće hrvatske SF konvencije, SFeraKona, i to u subotu 14. 05. 2016. g., u 20:00 sati, u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva (Unska 3, Zagreb, ulaz s Vukovarske avenije). Zemljovid fakulteta odnosno prostora u kojem se održava konvencija, radi lakšeg snalaženja, bit će dostupan na stranici konvencije, http://sferakon.org.

Društvo SFera (www.sfera.hr) je zagrebačko društvo za znanstvenu fantastiku. Djeluje kao udruga koja promiče fantastiku i znanstvenu fantastiku u Hrvatskoj, te potiče domaće SF stvaralaštvo kroz kulturne programe, poput SFeradionice (radionice kreativnog pisanja), Lekt-SF-Ire (književnog kluba), SF Vintage (projekcije filmova s predavanjima), Žanrovski žrvanj (radionica kreativnog pisanja za učenike srednjih škola), Predavanja u SFeri, SFera u Profilu, Sfera u Booksi, i SFeraKon. Osnovni cilj Društva je združiti ljude, prvenstveno djecu i mladež, koje interesiraju znanstvena fantastika i srodni žanrovi (fantasy, nadnaravni horor) te znanost općenito. SFera također dodjeljuje najstariju nacionalnu nagradu za domaća znanstvenofantastična djela – nagradu SFERA. SFERICAMA se od milja nazivaju nagrade pobjednicima SFerinog literarnog i likovnog natječaja za djecu i mlade koje se na SFeraKonu djeci i mladima tradicionalno uručuju ravnopravno i istovremeno kad i odraslima nagrada SFERA.

SFeraKon (www.sferakon.org) je najstarija i najuglednija konvencija fantastike i znanstvene fantastike u ovom dijelu Europe, a ove će se godine održati 38. put za redom.

Ove godine konvencija će se održati u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, od petka 13. 05. do nedjelje, 15. 05. 2016. godine.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona