ECO TESLA -PROJEKT MEĐUNARODNE RAZMJENE, AMPEU, EUROHUGS-LITVA

OSNOVNA ŠKOLA FRANA GALOVIĆA KOORDINATOR JE ERASMUS + PROJEKTA „ECO TESLA“ AKTIVNOST KA -1 RAZMJENE MLADIH U PARTNERSTVU S LITAVSKOM UDRUGOM „EUROHUGS“

Zagreb, 08. – 16. listopada 2016. – Osnovna škola Frana Galovića kao koordinator projekta „Eco Tesla“ organizira razmjenu mladih u suradnji s Litvanskom udrugom „Eurohugs“ te nam dolazi 20 mladih Litvanaca. Osnovni cilj projekta jest povezati najveća postignuća Nikole Tesle, jednog od najvećih izumitelja svih vremena, sa ekološkim i poduzetničkim aspektima življenja danas u sklopu održivog razvoja kroz aktivno sudjelovanje mladih.

Tijekom šk.god. 2015./2016. Osnovna škola Frana Galovića započela je sa pripremama za prijavu projekta čija voditeljica je psihologinja Neva Ćapin u suradnji sa još deset članova tima sačinjenog od ravnateljice, pedagoške službe te učiteljica i učitelja predmetne i razredne nastave. Projekt je započeo njegovim odobrenjem u svibnju od strane Agencije za mobilnost i programe EU, a završava u travnju 2017. godine. Središnja aktivnost odvija se od 8. – 16. listopada 2016. godine, te obuhvaća čitav niz aktivnosti kojima povezujemo izume Nikole Tesle sa ekologijom i poduzetništvom. Također, ove godine je 160 godina od rođenja Nikole Tesle, tako da je ovaj projekt svojevrsna oda njegovim postignućima, a glavni nositelji su mladi iz Litve i učenici sedmih i osmih razreda naše škole.

Mladi će znanja i vještine koje su stekli na projektu moći implementirati u svoje svakodnevne aktivnosti te će ponijeti sa sobom i Youthpass potvrdu koju će moći koristiti u svim životopisu.

Projekt je organiziran uz potporu roditelja i sudionika lokalne zajednice: Hrvatske šume, Rimac automobili, Tehnički muzej, Ericsson Tesla, FER, Gimnazija Karlovac, Srednja škola Vice Vlatkovića te ostalih sudionika koji su dio organizacijskih potreba (smještaj, prehrana, prijevoz).

HODOGRAM PROJEKTA „ECO TESLA“ :

  1. listopada – dolazak mladih iz Litve
  2. listopada – igre upoznavanja, Youthpass edukacija, tradicionalna večer
  3. listopada – posjet našoj poučnoj stazi „Martin Breg“ i „Rimac automobili“, ekološke radionice
  4. listopada – Tehnički muzej i Ercisson Tesla
  5. listopada – FER (obnovljivi izvori energije) i robotičke radionice u školi, istraživanja na temu povezivanja Teslinih izuma i ekologije, ekološki otisak
  6. listopada – istraživanje Zagreba, izrada grafita
  7. listopada – Gimnazija Karlovac Hot spot Tesla – radionice, Srednja škola Vice Vlatkovića u Zadru (obnovljivi izvori energije)
  8. listopada – Roški slap – hidroelektrana, Pozdrav suncu i Orgulje u Zadru

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona