Stručno usavršavanje – ˝Enhancing Digital Competences in Education and Training˝

Učiteljica Sanja Minarik sudjelovala je na međunarodnom kontaktnom seminaru ˝Enhancing Digital Competences in Education and Training˝ koji se održao u Tallinnu, Estonia, od 17. do 20. rujna 2017.

Natječaj za seminar objavila je Agencija za mobilnost i programe Europske unije u sklopu Erasmus+ programa u području Transnacionalne suradnje , a organizirala ga je Education Agency – Archimedes Foundation, Estonia.

Cilj seminara bio je pronaći strateške partnere sa sličnim interesima i projektnim idejama u području IKT-a i digitalnih vještina. Sudjelovalo je oko 80 sudionika iz cijele Europe iz područja školskog i strukovnog obrazovanja, od osnovnoškolske razine pa sve do obrazovanja odraslih.

Učiteljica Sanja razvijala je projektne ideje u timu s predstavnicima osnovnih škola iz Norveške, Estonije, Latvije, Danske i UK. Projekt je osmišljen  na temu ˝Digital storytelling- made by pupils˝, s velikom nadom ostvarivanja suradnje s ostalim europskim zemljama iz tima.

Osim razvijanja projektnih ideja, na seminaru smo upoznali estonski školski sustav i planove za ekonomski razvoj zemlje, narodne običaje i tradicionalna jela.

Ovakav način učenja, upoznavanja ostalih kultura, načina školovanja i rješavanja problema nešto je čemu bi trebao težiti svaki učitelj koji želi napredovati u svojim učiteljskim kompetencijama.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona