Stručno usavršavanje – Making the Difference IV: The North-South Partnership Building Activity

Učiteljica razredne nastave, Sanja Minarik je od 26.veljače 2018. do 2.ožujka 2018. sudjelovala na Transnacionalniom treningu: ˝ Making the Difference IV: The North-South Partnership Building Activity˝ u Norveškoj u organizaciji Erasmus+: Aktiv Ungdom iz Norveške i u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije .

Trening je bio organiziran u malom ruralnom selu Langfjordbotn-u na samom sjeveru  Norveške. Sudjelovalo je 23 sudionika iz Norveške, Grčke, Italije, Portugala, Španjolske i Hrvatske.

Zadatci su treninga bili pronaći pouzdane partnere za organizaciju Razmjene mladih u sklopu KA1 aktivnosti, pružiti  potrebne konkretne savjete i podršku u organizaciji Razmjene mladih, ukazati  na mnoge mogućnosti uključivanja lokalne zajednice u Razmjenu mladih i izraditi konkretan prijedlog projekta Razmjene mladih.

Organizirana je i Internacionalna večer na kojoj su se predstavile sve zemlje svojim specijalitetima, običajima i tradicionalnim plesovima, a priključili su se stanovnici sela i predstavnici lokalne zajednice.

Organizirane su i mnoge aktivnosti na otvorenom koje su služile međusobnom upoznavanju sudionika. Nadamo se kako će se ostvariti partnersvo i razviti projektna ideja koja će našim učenicima omogućiti sudjelovanje u aktivnosti Razmjene mladih u sklopu Erasmus+programa.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona