ERASMUS+ KA2 LTTA U NAŠOJ ŠKOLI I GRADU

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

LOGO

OSNOVNA ŠKOLA FRANA GALOVIĆA DOMAĆIN U SKLOPU PROJEKTA ERASMUS + KA2

Zagreb, 13. – 18. listopada 2019. – Osnovna škola Frana Galovića iz Zagreba partner je u Erasmus + KA2 projektu pod nazivom „Games for learning Science“ (GFLS). Projekt se odvija u periodu od rujna 2018. godine do kolovoza 2020. godine, a glavni cilj je putem igara učenicima približiti znanost i olakšati usvajanje znanja iz STEM područja. Partnerske škole su iz Španjolske, koja je ujedno koordinatorska zemlja, te Grčke, Češke i Latvije.

LTTA (Learning, teaching, training activities) održat će se ovog puta u Hrvatskoj te je naša škola organizator svih aktivnosti. Prisustvovat će dvoje učitelja i četvero učenika u dobi od 12 do 14 godina iz partnerskih škola. Aktivnosti će se odvijati u našoj školi i školskom dvorištu, Zagrebu, Rijeci, Rovinju te Krapini kako bismo našim gostima ukazali na različitost i posebnost naše domovine i bogatu kulturnu baštinu.

Nedjelju, 13. listopada započinjemo šetnjom Dugavama u suradnji s Građanskom inicijativom Dugave, te završavamo tradicionalnom večerom s našim gostima, roditeljima i učenicima domaćinima i svim zaposlenicima škole. Sljedeće dane imamo znanstvene radionice u školi, ice breaker igre, treasure hunting igru, predstavu dobrodošlice te osmišljavanje „živih“ igara na ploči pod vodstvom Erasmus tima (učitelji: Labaš, Mojzeš, Stejskal, Šojat, Povalec) i učenika Erasmus tima te drugih učitelja i djelatnika škole bez kojih realizacija projekta ne bi bila moguća.

Učenici će sudjelovati u radionicama u Tehničkom muzeju i upoznati rad Nikole Tesle te radionicama u Maksimiru i Zoološkom vrtu, igrat će tradicionalne hrvatske sportske igre na Bundeku, upoznat će grad Zagreb, Rijeku i Rovinj, posjetit će jamu Baredine i Astronomski centar Rijeka te Muzej Peek&Poke i Muzej krapinskih neandertalaca, Park znanosti i Party land gdje će igrati brojne sportske igre.

Održat će se i natjecanje za učenike razredne nastave i naše goste u raznim disciplinama koje organizira PETICA-igrom do zdravlja Hrvatskog liječničkog zbora.

 LTTA susret će rezultirati snimanjem igara za učenje znanosti na posebnim mjestima diljem naše domovine što će biti ujedno i razglednica za promociju znanosti, sporta i Hrvatske.

Projekt podupiru Građanska inicijativa Dugave, Forum za slobodu odgoja (FSO), popularizator znanosti Krešimir Čanić, Turistička zajednica Zagreba, Turistička zajednica Rijeke, PETICA, Profil Klett, Školska knjiga te roditelji.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona