eTwinning konferencija na Malti

Učiteljica mentorica, Melita Povalec, sudjelovala je na godišnjoj konferenciji na Malti u sklopu eTwinning mobilnosti pod nazivom „Turn inclusion into action“, pokrenimo inkluziju.

Aktivnost se odvijala od 25. – 28. listopada 2017. godine u glavnom gradu Malte, Valetti.

Prvog dana sudjelovala je na uvodnom predavanju o inkluziji, te su sudionici bili formirani u skupine koje su za zadatak imale snimiti filmić o učiteljima i inkluziji. Skupina u kojoj je radila učiteljica brojila je 20 sudionika iz 14 različitih zemalja, a njihov filmić možete pogledati na linku  https://youtu.be/O_6Q8Gc2jHw

Sljedeći dan učiteljica je sudjelovala na 3 radionice: Non formal education as tool for the inclusion of all, Digital game – based learning i Science in Schools. Učiteljica nam je rekla : „Radionice su bile interaktivne, te sam upoznala i ostvarila kontakte sa brojnim sudionicima i upoznala nove metode rada i mogućnosti Erasmusa, te zgodne igre kojima mogu unaprijediti svoju nastavu. Posljednja radionica je odlična za osobno napredovanje u smislu mogućnosti objavljivanja članaka u znanstvenom časopisu koji nam je predstavljen, te isto tako saznavanje novih znanstvenih činjenica, ali i praktičnih radova koji se mogu primijeniti u svakodnevnoj nastavi.“

Posljednji dan učiteljica je prisustvovala radionici Clil methodology with eTwinning for Primary teachers koja joj je dala odlične temelja za Clil metodu budući da planira aplicirati za edukaciju o Clil metodi unutar Erasmusa i aktivno je koristiti u svojoj nastavi.

Malta je vrlo zanimljiva zemlja koja spaja talijanski, britanski i turski mentalitet i običaje pa tako sve nazive ulica i natpise možete vidjeti na engleskom jeziku, voze lijevom stranom, a malteški jezik je spoj talijanskog i turskog. Zemlja prekrasnih prirodnih bogatstava koja broji samo pola milijuna stanovnika i nalazi se u velikoj izgradnji brojnih zgrada i hotela.

Učiteljica Povalec preporuča korištenje eTwinning platforme u svakodnevnoj nastavi kako biste je obogatili, a učenici mogu imati višestruke koristi: jačanje korištenja stranog jezika, timski rad i suradnja, korištenje digitalnih alata u obrazovne svrhe, sigurno korištenje Interneta i društvenih mreža.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona