OBAVIJEST O PROVEDBI VIRTUALNE NASTAVE

Poštovani učenici i roditelji,

nastava na daljinu započet će u srijedu, 18. 3. 2020.

Tijekom ponedjeljka 16. 3. 2020. i utorka 17.3.2020. razrednici predmetne nastave će zajedno s učenicima testirati virtualne razrede te će također testiranje provesti ostali predmetni učitelji. O terminima testiranja bit ćete naknadno obaviješteni putem dogovorene komunikacije s razrednicima.

Od srijede, kada započne nastava, učenici svakodnevno u učionicama/grupama trebaju izvršavati aktivnosti. Nije nužno zadatke izvršiti u realnom vremenu, već tijekom dana.

Učenici su dužni svakodnevno izvršavati zadatke jer će se izostanak bilježiti u e-Dnevniku i u tom će slučaju biti potrebno razredniku opravdati izostanak, jednako kao u slučaju uobičajene nastave. Za vrijeme trajanja nastave na daljinu učitelji će pratiti aktivnosti i davati povratne informacije o napretku i radu učenika (vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje), ali neće vrednovati ishode učenja, odnosno ocjenjivati.

Svi učenici od ponedjeljka mogu pratiti nastavu na HRT3 (razredna nastava) i Sportskoj televiziji (predmetna nastava).

Raspored je sljedeći:

Raspored prikazivanja “ Škola na Trećem“ ( HRT 3)  
Razred   termin  
1.       razred OŠ 8 – 10 h  
2.       razred OŠ   10 – 12.30 h  
3.       razred OŠ   13 – 16 h  
4.       razred OŠ   16 – 19 h  

Učenici 1.-4. razreda nastavu mogu pratiti na HTV 3  te će učitelji/ce putem društvenih mreža (e mail, Whats App, Viber) komunicirati s roditeljima i davati im upute.

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV)    
Razred   termin   predmeti
5.       razred OŠ   8 – 9.30 h   MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM  
6.       razred OŠ   9.30. – 10.45. h   POV, MAT, PRI, ENG, NJEM  
7.       razred OŠ   10.45 – 11.50 h   MAT, HRV, BIO, GEO  
8.       razred OŠ   11.50 – 12.45 h   HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM  

Učenici 5. do 8. razreda svoju nastavu mogu pratiti na Sportskoj televiziji i u virtualnim učionicama koje su za njih obvezne.

Više o rasporedu dostupno je na : https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597.

Odlukom Učiteljskog vijeća OŠ Frana Galovića 16.3.2020. dogovoreno je kako će učenici poštivati postojeći raspored sati u dogovoru s razrednicima.

Podsjećam da se komunikacija u virtualnim razredima treba  odvijati u pozitivnom ozračju i biti uvažavajuća i pristojna. Imati na umu kako je napisano vidljivo svim učenicima, učiteljima i ravnateljici Škole, a o neprimjerenoj komunikaciji bit će obaviješteni i roditelji te će se postupati sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

Za nastavu na daljinu odabrali smo Microsoft Teams aplikaciju i tzv. back-up opciju. O svemu ćete biti obaviješteni ovdje i putem dogovorene komunikacije s razrednicima. Za sve ostale obavijesti redovito pratite mrežnu stranicu Škole.

Molimo učenike koji se do sada nisu prijavili u Microsoft Office 365 da to što prije učine kako bi ih učitelji mogli dodati u virtualne razrede. S obzirom da je sustav trenutno preopterećen javlja se greška, no imajte strpljenja. Ne uspijete li prijavu napraviti do srijede, molim Vas da o tomu obavijestite razrednika/cu putem mail-a.

U ovim izvanrednim okolnostima, zaista je nužno razumijevanje i strpljenje i zahvaljujem Vam svima na tome te na susretljivosti i solidarnosti koju pokazujete u komunikaciji s razrednicima te posredstvom naših učenika prema svima nama.

Za sve ostale obavijesti redovito pratite web stranicu Škole.

Ravnateljica : Maja Lisska, prof.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona