CLIL METHODOLOGY AND DIGITAL TOOLS IN BIOLOGY

Učiteljica prirode i biologije, Melita Povalec, održala je webinar na eTwinning platformi za 69 sudionika iz Europe i šire pa su tako sudjelovale kolegice i kolege iz Albanije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Turske, Poljske, Rumunjske, Španjolske, Bugarske, Italije, Grčke, Portugala, Jordana i Hrvatske.

Tema webinara bila je CLIL metoda koju je učiteljica usavršavala kroz Erasmus+ KA1 projekt “KIDAMO” te je prikazala detaljne aktivnosti jednog sata biologije o probavnom sustavu čovjeka uz implementaciju CLIL metode.

Učiteljica je pokazala i primjenu digitalnih alata u nastavi prirode i biologije kao što su Bookwidgets, Padlet i Mindomo. Bookwidgets učiteljica koristi za izradu kvizova, radnih listića, izlaznih kartica, flash kartica, memory igre, križaljki i slično. Prikazala je kako je pomoću alata Padlet prikupljala uratke učenika koje je potom pregledavala i vrednovala te ga koristila i za vršnjačko vrednovanje i školske projekte. Alatom Mindomo je stvarala mentalne mape ili su učenici sami izrađivali svoje. Ovaj alat dozvoljava praćenje rada učenika u realnom vremenu te mogućnost ostavljanje komentara na uratke učenika kako bi poboljšali svoj rad.

Učiteljica je na kraju provela evaluaciju webinara koji je bio izuzetno pozitivno ocjenjen od strane sudionika.

Snimka webinara…https://drive.google.com/file/d/1xCZMddD-YvZnGUhaeiSY8NY–7TviyYI/view?usp=sharing

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona