Materijali Povjerenstva za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba: Resursi za djecu, mlade, roditelje i stručnjake

U okviru djelovanje Povjerenstva otvorena je online platforma Podrška na dlanu. Platforma objedinjuje resurse za djecu, mlade, njihove roditelje i stručnjake usmjerene na njihovu dobrobit (odgajatelji, nastavnici, stručni suradnici, stručnjaci mentalnog zdravlja), čiji su autori stručnjaci zagrebačkih ustanova koje izravno rade s djecom, mladima i njihovim obiteljima. Cilj platforme je omogućiti što širu dostupnost sadržaja koji pomažu razvoju otpornosti te na taj način osnaživati djecu i njihovu okolinu.

Poveznica na stranicu Podrška na dlanu:  https://zagreb.hr/podrska-na-dlanu/158212 

Nadalje, ovim Vam putem dostavljamo pakete resursa. Paketi resursa uključuju nove materijale, kao i materijale iz prvog vala u čijem su preuzimanju je došlo do određenih prepreka.

Među materijalima namijenjenim stručnim suradnicima izdvajamo besplatnu e-knjigu “Povezani: telefonsko i e-savjetovanje u suočavanju s pandemijom COVID-19 i njenim posljedicama“, u autorstvu skupine stručnjaka predvođenih s prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander, ravnateljicom Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, te Andrejom Bogdan, kliničkom psihologinjom, predsjednikom Hrvatske psihološke komore.

Ljubazno Vas molimo za Vašu podršku u osnaživanju djece i mladih.

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona