ERASMUS+ KA1 „JEDNAKI U RAZLIČITOSTI“: MINDFULNESS & MEDITATION: OUTDOOR RELAXING EDUCATION, REYKJAVIK, ISLAND (19.7.-25.7.2020)

U sklopu KA1 projekta „Jednaki u različitosti“, učiteljica kemije Daria Stejskal, sudjelovala je na strukturiranom tečaju MMORE ( Mindfulness & meditation: outdoor relaxing education) koji se održao u Reykjaviku na Islandu u periodu od 19. 7. do 25.7. 2020. godine.

Tečaju je prisustvovalo osmero sudionika iz različitih zemalja EU (Njemačka, Austrija, Bugarska, Mađarska, Španjolska i Francuska). Tečaj je trajao 7 dana, ukupno 56 sati.

Cilj tečaja bio je upoznati učitelje s tehnikama Mindfulnessa i meditacije  kako bi učitelji navedeno znanje i vještine primijenili u radu s darovitim učenicima. Mindfulness je vještina usmjeravanja pažnje u sadašnjem trenutku, sa stavom neprosuđivanja i prihvaćanja.  Mindfulness tehnike pomažu umiriti se, sabrati svoje misli i reagirati svjesnije i svrsihodnije u stresnim i izazovnim situacijama. Sudionici radionice su individualno i u grupnom radu usvojili osnove Mindfulnesssa i meditacije kroz osam Mindfulness principa. Pomoću jednostavnih vježbi usmjeravanja pažnje, prepoznavanja emocija, reguliranja stresa, osvještavanja i reguliranja štetnih obrazaca ponašanja, sudionici su usvojili visoko vrijedna znanja i vještine koje će moći primijeniti u svom radu.  Mindfulness tehnike osobito su korisne u radu s darovitom djecom i djecom s poteškoćama. Integracija Mindfulness tehnika doprijeti će mentalnom zdravlju učenika te pomoći u nošenju sa svim izazovima koje nam Novo normalno donosi.

Mr.sc. Daria Stejskal, prof

Više informacija; https://www.facebook.com/daria.stejskal.1

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona