Sudjelovanje na festivalu Pazi, knjiga!

U okviru Festivala PAZI, KNJIGA!, u suradnji Knjižnice grada Zagreba – Dugave i udruge Kreativna mreža, učenicima 3.b razreda Osnovne škole Frana Galovića, bit će predstavljene dvije putopisne slikovnice DJECA TOKIJA Aleksandra Saše Škorića i DJECA KAMBODŽE Eme Pongrašić.

Učenici su imali priliku sudjelovati u zanimljivim video intervjuima, u kojima Saša i Ema pričaju kako su se uopće našli u dalekom svijetu i što je sve potrebno da bi netko postao putopisac. Intervjuu je vodila ANA ĐOKIĆ – književnica, dramski pisac koja se bavi pisanjem proze, dramskih tekstova i književnih kritika. Emi i Saši je postavljala zanimljiva i zabavna pitanja, a odgovora gostiju saznali smo mnoge zanimljivosti i neobičnosti tih, nama dalekih zemalja: kako izgledaju njihovi gradovi, koje voće i povrće se uzgaja u tim zemljama, kako se na njihovom jeziku pozdravlja, kako se pripremaju njihova tradicionalna jela, kako se djeca odijevaju za školu…

Intervjue možete pogledati na sljedećim poveznicama:
https://youtu.be/VIwOogQTDAM
https://youtu.be/js9sKRh9d8A

Ema i Saša zadali su nam kreativne zadatke koji su nas razveselili: risali smo i crtali svoj grad na neobičan način, a mogli smo napisati i svoju maštovitu priču, zamišljajući da smo golub u našemu gradu.

Evo nekih radova 3.b razreda:

Festival PAZI, KNJIGA! odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba. 

Sudjelovanje u ovom Festivalu omogućilo je sudjelovanje naših darovitih učenika i uključivanje u aktivnosti od njihova interesa. Suradnjom s Knjižnicom Dugave i udrugom Kreativna mreža diseminirali smo i naše projektne aktivnosti u sklopu projekta Jednaki u različitosti i English-just speak, jer smo ponudili sadržaje darovitima, uz važnu spoznaju kako je znanje stranih jezika neophodno, želimo li putovati svijetom.

Više radova možete pogledati na sljedećem linku:

http://www.kgz.hr/UserDocsImages///dugave/PAZI,%20KNJIGA!%20press-mala.jpg?width=800

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona