STEAM IT projekt

STE(A)M IT međunarodni je projekt kojeg vodi European Schoolnet, a jedan od partnera na projektu je i naše Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Projekt  je započeo je početkom 2020. godine, a trajati će do 2022. godine. 

Na natječaju koji je proveden početkom 2020. godine članicama tima za primarno obrazovanje za RH (Croatian Team for Primary education) odabrane su profesorica matematike i fizike Ivana Gugić – vođa tima, te članice učiteljica Jelena Solak – Vodopija, i pedagoginja Mara Stojanac.

Cilj projekta STE(A)M IT je stvoriti i testirati idejni referentni okvir za integrirano STEAM obrazovanje na način da se u STEM obrazovanje integriraju međupredmetne teme, i umjetnost (Art),  tj. likovna kultura.  Prvi europski integrirani STE(A)M referentni okvir bit će usmjeren na praktičare, kreatore i druge dionike obrazovanja, s ciljem integracije inovativnih praksi u obrazovanje.

Projekt se realizira kroz pisanje scenarija poučavanja koji vodi učitelje o tome kako integrirati međupredmetne teme, te umjetnost u STEM poučavanje. Stvoriti će se mreža nastavnika za razmjenu o integriranoj STE(A)M nastavi, te pisati, izvješće o razvoju i uporabi ove nastavne metodologije u scenarijima stvarnog slučaja, uključujući savjete i smjernice za integraciju na razini ministarstava obrazovanja kao i od strane škole.

Više o projektu možete pogledati na web stranici projekta: http://steamit.eun.org/

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona