Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Poštovani učenici i roditelji,

početkom sljedećeg tjedna obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Za učenike osmih razreda, u suradnji sa Memorijalnim centrom Domovinskog rata Vukovar, organizirano je 16.11.2020. virtualno predavanje branitelja iz Vukovara koji će osobno svjedočiti o Domovinskom ratu i bitci za Vukovar.

U utorak, 17.11.2020. paljenjem svijeća u prostoru Škole obilježit će se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Čin spomena “I u mom gradu Vukovar svijetli” organizira se od 1999. godine diljem domovine 18.11. paljenjem svijeća ispred odgojno-obrazovnih ustanova i duž Vukovarske ulice u gradovima diljem Republike Hrvatske.

Od ove godine sukladno Zakonu o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj (NN 110/19.) Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje proglašen je blagdanom i neradnim danom pa je stoga srijeda (18.11.2020.) ujedno nenastavni dan. U četvrtak, 19.11.2020., vraćamo se u školske klupe po uobičajenom rasporedu sati.

Ljubazno vas molim da poštujete epidemiološke mjere koje se donose radi očuvanja zdravlja i sprečavanja širenja zaraze od COVID-19 i dana 18.11.2020.
Hvala na razumijevanju i suradnji.

Maja Lisska, ravnateljica

Dobrodošli prvašići! 2021

Raspored zvona